НА КП «МИКОЛАЇВЕЛЕКТРОТРАНС» ПОЧАВ ДІЯТИ ПРОЄКТ «ОСВІТА ДЛЯ ДОРОСЛИХ ЗАДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ У СФЕРІ КРИТИЧНОЇ  ІНФРАСТРУКТУРИ»

9 вересня на комунальному підприємстві Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс» відбулось урочисте відкриття сучасного навчального класу для підготовки майбутніх водіїв тролейбусів та трамваїв.

В заході прийняли участь Миколаївській міський голова О. Сенкєвич, директор обласного центру зайнятості Д. Оборонько, керівник Офісу Посольства Королівства Данія в Миколаєві Я. Хансенсен, голова Миколаївської облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення  С. Начинова.

Директор підприємства міського електротранспорту Юрій Сметана, відкриваючи захід, зазначив, що створення  нового сучасного класу стало можливим завдяки фінансовій підтримці від чисельних спонсорів в рамках проєкту «Освіта для дорослих задля працевлаштування у сфері критичної інфраструктури». Він також проінформував  присутніх, що сьогодні 30 людей розпочинає 14-тижневий курс  навчання. Відповідно до ліцензії Міністерства освіти та науки України це максимально можлива кількість людей, яку може навчати підприємство одночасно. Керівник підприємства подякував команді громадській організації «Молодь України» та Благодійній організації «Українська освітня платформа», які допомогли забезпечити сучасні умови навчання для водіїв, включаючи індивідуальні планшети та мультимедійне обладнання. . Крім цього, співпраця з Благодійним фондом «Щедрик» дала змогу виплачувати студентам найвищу стипендію в Україні під час навчальної програми водіїв – 12 тис. грн.   Ще частину вартості навчання покриватимуть коштом ваучерів Миколаївського обласного центру зайнятості, який надає постійну підтримку по цій програмі.

О. Сенкєвич, Миколаївський міський голова, підкреслив, що навчання водіїв має велике значення у забезпеченні сталої роботи муніципального електротранспорту, екологічно чистого та такого зручного для щоденного користування мешканцями та гостями міста. Мер подякував працівникам за залагоджену роботу та відзначив тих, хто доклав зусиль, свою майстерність і зробив ремонт у навчальному класі.

 Світлана Начинова, голова Миколаївської обласної галузевої  профспілки, зазначила, що реалізація проєкту  відбувається завдяки саме первинній профспілковій організації підприємства. В конкурсі з залученням грантових коштів від Благодійної організації «Українська освітня платформа» в рамках реалізації програми Благодійника «Підтримка суспільно важливих ініціатив у Миколаївській області від DanChurchAid»  брали участь майже 300 організацій, а перемогу здобув проєкт, підготовлений командою, яку очолив голова первинної профспілкової організації Микола Копійка. Тому за особистий внесок в  реалізацію проєкту   «Освіта для дорослих задля працевлаштування у сфері критичної інфраструктури» учасник команди проєкту, начальник відділу комунікацій та пасажирських перевезень Катерина Висоцька була нагороджена почесною грамотою Миколаївської облорганізації профспілки. Також за участь в оновленні навчального класу для водіїв електротранспорту С. Начинова вручила почесні грамоти працівникам будівельно-ремонтної служби підприємства за високий рівень їх професійної майстерності, за золоті руки, за відповідальне ставлення до обраної професії.

Голова Миколаївської облорганізації профспілки не могла не відмітити і керівника підприємства Юрія Сметану. Вручаючи йому почесну грамоту, С. Начинова подякувала за  забезпечення стабільної роботи підприємства, як  в мирний час так і в умовах воєнного стану, за те, що всі соціально-економічні питання в колективі вирішуються в рамках соціального діалогу та окрема подяка була висловлена за тісну співпрацю з первинкою.

Всі запрошені на урочистий захід побажали учням  легкого навчання, отримання нових знань, щоб в повному складі дійти до отримання нового водійського посвідчення та розпочати роботу на міських маршрутах.