Територіальна тристороння соціально-економічна рада - хороший інструмент для налагодження співпраці між сторонами соціального діалогу.

27 червня поточного року у Федерації профспілок Рівненської області відбулося засідання Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради за участі усіх сторін соціального діалогу: влади, роботодавців та профспілок.

Зі сторони профспілок були присутні представники всіх галузей.

Оскільки основною метою укладання Територіальної угоди є регулювання та цілеспрямоване удосконалення на договірній основі та партнерських засадах економічних, виробничих та соціально-трудових відносин, обласною організацією профспілки ще у 2018 році було запропоновано додати до Угоди Тарифну частину, що регулює питання оплати праці працівників підприємств житлово-комунального господарства області.   У зв’язку із прийняттям у 2024 році нової Галузевої Угоди між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2023 – 2027 роки, нашою обласною організацією профспілки   були внесені відповідні зміни до Тарифної частини Територіальної Угоди між Рівненською обласною державною адміністрацією, обласною радою, об'єднанням організацій роботодавців області та Федерацією профспілок області з соціально-економічних питань.

Головував на засіданні Олександр Кохан, заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації. У своєму виступі він наголосив що, влада співпрацює з усіма членами ТТСЕР. Також акцентував на важливості засідань Ради, як хорошого інструменту для налагодження співпраці між сторонами соціального діалогу.

Всі учасники засідання активно включалися до обговорення питань, які були винесені на порядок денний.

На завершення Територіальна тристороння рада ухвалила ряд важливих питань, які й надалі будуть забезпечувати Конституційні права і гарантії працівників і власників та стабільний соціально-політичний стан в області.