20 червня 2024 року відбулась робоча зустріч голови Хмельницької обласної організації Профспілки Миколи Шафінського з Волочиським міським головою Костянтином Черниченком та керівниками комунальних підприємств міста.

В ході зустрічі обговорено стан виконання територіальної угоди, яка була підписана сторонами в березні поточного року.

Основне питання, яке турбує всі колективи – реалізація зобов’язань щодо формування умов оплати праці. Без підняття тарифів на свої послуги, не всі підприємства можуть забезпечити дотримування коефіцієнтів, встановлених в угоді,.

Також були відвідані два нові виробничі об’єкти, які міська рада спільно з комунальними підприємствами в поточному році втілили в життя: лінію з   виробництва дерев’яних пелет та сміттєсортувальну лінію на полігоні побутових відходів.

Учасники зустрічі ознайомилися з технологією виробництва пелет (від заготівлі дерев’яної щепи до отримання готової продукції). Проєкт впроваджено за підтримки уряду Швеції та співфінансування міського бюджету. Дане виробництво значною мірою буде забезпечувати енергоносієм КП «Тепловик» під час проходження опалювального сезону. Крім того, підприємство уже має замовлення на продукцію від місцевих підприємців

Пізнавальною була зустріч з працівниками КП МК «Житлосервіс» на полігоні твердих побутових відходів, де змонтовано сміттєсортувальну лінію.

Лінія дає можливість зменшити об’єм сміття, який захоронюється на полігоні, а також покращити екологічну ситуацію, оскільки менше шкідливих речовин буде потрапляти в ґрунт.

Також це створення нових робочих місць та можливість для підприємства заробляти додаткові кошти на вторинній сировині. Так, наприклад сьогодні успішно пресується та продається пет-пляшка, картон, папір, реалізується склосировина.