Соціальний діалог: колективний договір – у правове поле

За ініціативи обкому Профспілки 03.04.2024 у приміщенні Ради Запорізької обласної федерації роботодавців під головуванням її лідерів Олександра Головка і Валерія Крайнього відбулася нарада керівників та фахівців підприємств сфери ЖКГ м. Запоріжжя. Організаційними заходами щодо скликання наради займався голова галузевої фракції Ради – директор КРПБ «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Від профспілкової сторони у нараді приймали участь в.о. голови Запорізької облпрофради Тамара Белескова та голова облорганізації галузевої профспілки Алла Малигіна.

На зібранні йшлося про обов’язкове поширення норм Галузевої угоди між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2023 – 2027 роки (реєстраційний №13 від 26.12.2023) на найманих працівників комунальних підприємств сфери життєзабезпечення та обов’язкове введення норм колективних договорів у правове поле.

По завершенню обговорення стану соціально-трудових відносин та фінансово-економічних можливостей галузевих суб’єктів господарювання, враховуючи вкрай небезпечну ситуацію у прифронтовій області, в якій змушені сьогодні працювати наймані працівники, учасники наради дійшли згоди щодо необхідності термінового опрацювання проблемних питань стабільної роботи підприємств критичної інфраструктури.

Після узагальнення зазначених пропозицій комунальних підприємств, вирішено звернутись до власника - Запорізької міської ради, щодо вжиття невідкладних заходів для введення оплати праці найманих працівників у відповідність з вимогами чинного законодавства і Галузевої угоди.     

                                                                                                 

                                                                                 Запорізький обком галузевої Профспілки