Досягнення Черкас у розвитку централізованого теплопостачання відзначили на засіданні профільного Комітету ВРУ

27 лютого 2024,

Черкаси – флагман у впровадженні ефективного розвитку централізованого теплопостачання. Такі відгуки лунали сьогодні на адресу нашого міста та КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» під час виїзного засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України. Його провели у Черкасах за участі народних депутатів України, обласної влади та енергетиків.

У нашому місті відбувається модернізація у напрямку розвитку децентралізованої розподіленої генерації на базі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», що є прикладом для всієї України. Таких результатів вдалося досягти, в тому числі, завдяки підтримці міжнародних партнерів – Американської агенції з допомоги (USAID).

"Наше комунальне підприємство вже має п’ять когенераційних машин і зараз додатково встановлює шість, які отримало від США як технічну допомогу. Завдяки цьому КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» генерує електроенергію як для власного використання, так і може забезпечувати енергетичні потреби міста та області. На сьогодні КПТМ ефективно вправаджує та покращує подачу теплоносія та теплої води у будинки черкасців. Завдяки цьому рівень  проплати послуг становить 98,7%", - зазначив під час засідання директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

«Це перший подібний досвід в Україні та перший успішний проєкт, який запрацював в нашій державі», - зауважив Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат України Андрій Герус, - " тому, місцеве самоврядування у Черкасах є прикладом для інших ”.

Всього таких установок має бути передано близько 90 різним підприємствам у різних містах.

"Черкаська міська рада постійно підтримує  комунальне теплопостачальне підприємство. Ми працюємо над його модернізацією та реконструкцією, щоб жителі міста були з гарячою водою і теплом. Ще один новий і перспективний напрямок, який наразі розвиваємо – електрогенерація. Адже для нас питання тепло- та енергозабезпечення - це не просто питання безпеки, а й запорука економічного процвітання. Крім того, критична інфраструктура міста, лікарні, освітні заклади забезпечені альтернативними видами опалення та енергопостачання, що не менш важливо в умовах сьогодення,» - розповів Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

«Дякую працівникам КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» за сумлінну та відповідальну працю. Підприємство не лише надає якісні послуги з теплопостачання, а й постійно модернізовується. Крім того, підтримує наше місто та наших захисників. Пишаюся нашими комунальниками! Так тримати!» - зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Про це повідомляє член ЦК Профспілки

Микола Путін