Здобутки та плани на 2024 рік

Запорізька облорганізація галузевої Профспілки 22 лютого 2024 року на засіданні  Президії та Пленумі обкому, в яких прийняли участь 34 профактивісти, підсумувала результати  статутної роботи за минулий рік та намітила плани на перспективу.

Президія обкому профспілки, попередньо обговоривши річні звіти по всім напрямкам діяльності, винесла на обговорення пленуму наступні питання:

  • Про зміни у складі обкому профспілки та його президії;
  • Про соціально-економічний захист та гуманітарну підтримку членів профспілки;
  • Про роботу Президії обкому профспілки після 3-го пленуму;
  • Про виконання та прийняття бюджету облорганізації профспілки.

З першого питання виступила заступник голови статутної комісії Людмила ПЕТРІВ, яка підтвердила повноваження 31 члена  обкому профспілки і 9 членів Президії, засвідчивши дієвість виборних органів Запорізької облорганізації Профспілки.

Голова обкому профспілки Алла МАЛИГІНА у доповіді «Про соціально-економічний захист та гуманітарну підтримку  членів профспілки» ознайомила учасників з основними досягненнями у цій сфері діяльності виборних органів облорганізації Профспілки, окреслила позитивні зрушення у соціальному діалозі на галузевому й територіальному рівні та наголосила на проблемних аспектах реформування законодавства в Україні. Окремо зупинилась на актуальному аспекті діяльності облорганізації щодо надання допомоги ЗСУ, силам територіальної оборони, матеріальній  підтримці  членів  профспілки та  їх сімей, які постраждали  під  час  війни.                                                                                                                                                                    

Зокрема, зазначила, що у 2023 році за рахунок Зведеного профспілкового бюджету облорганізації, у зв’язку  з тяжким  матеріальним  становищем, надана матеріальна допомога 2245 членам  Профспілки на суму майже 4,5 млн. грн. На підтримку ЗСУ за 2 роки виділено 2,5 млн.грн. Надійшла додаткова фінансова допомога від ФПУ і ЦК  профспілки у сумі 178,5 тис.грн. для 33 постраждалих та загиблих спілчан (їх сімей). Профспілкою також виділено 32,0 тис.грн. для 8 внутрішньо переміщених профактивістів. В свою чергу, ми підтримали обласні організації Херсонської, Луганської, Харківської  областей, де зазнали пошкодження їхні приміщення або є постраждалі серед наших колег. Обком профспілки приймав також дольову участь у придбанні через ЦК Профспілки необхідного для ЗСУ обладнання.

Одним з напрямків роботи  обласної профорганізації  Профспілки і первинок під час війни є співпраця з гуманітарними штабами і місцевими органами влади. Завдяки цьому надані  гуманітарні набори продуктів харчування і гігієни у кількості майже 15,0 тис. шт. на суму понад 5,3 млн. грн.

За дорученням Президії обкому профспілки, А. Малигіна презентувала також Звіт про її роботу після 3-го пленуму, який разом з іншими методичними добірками, розданий всім учасникам зібрання.

Інформацію з актуальних питань статутної роботи профспілкових органів доповнили в.о. голови Запорізької облпрофради Тамара БЕЛЕСКОВА та лідери первинок.

Головний бухгалтер обкому профспілки Валентина ХОЛОД поінформувала присутніх з питання: «Про виконання та прийняття бюджету облорганізації профспілки», який планується отримати та витратити в межах 16,0 млн.грн.

                                               

Запорізький обком Профспілки