7 лютого 2024 року відбулося розширене засідання президії Харківської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

Засідання пройшло під головуванням члена президії – голови ХООПС Лариси Успенської, в ньому також взяли участь завідувачка відділом правової роботи Анна Алтухова, завідувачка відділом соціально-економічного захисту Наталія Ковальова, члени президії та запрошені голови первинних профспілкових організацій.

Одним з основних питань, винесеним на розгляд  президії, стали підсумки роботи щодо здійснення в умовах воєнного стану контролю за додержанням законодавства про працю та захисту трудових прав спілчан за 2023 рік. Правовий захист прав та інтересів членів Профспілки, здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю завжди були одним із пріоритетних напрямків та предметом постійної уваги усіх виборних органів Профспілки.    В умовах воєнного стану перед  профспілковими органами постали нові складні виклики. Саме їх обговоренню та пошукам шляхів вирішення проблемних питань було присвячене перше питання.  

В ході розгляду другого питання порядку денного члени президії детально обговорили доцільність відтермінування звітно-виборної кампанії у Профспілці.

Наразі це питання є актуальним у зв’язку з діючим воєнним станом та реальною загрозою життю і здоров’ю спілчан, оскільки місто Харків та Харківська область регулярно піддаються масованим  обстрілам з боку росії. Окрім того, значна кількість  профактивістів та рядових членів Профспілки наразі відсутні з поважних причин. Беручи до уваги зазначене та великі ризики для життя і здоров’я спілчан, Президія обласного комітету Профспілки вважає недоцільним проведення звітів та виборів не лише на локальному і територіальному рівнях, а й в цілому у Профспілці  та в Об’єднанні  профспілок Харківської області. Збори і конференції в нинішніх умовах будуть проведені з порушенням принципів демократії; ряд організаційних ланок Профспілки не будуть представлені на конференції обласної організації, на з’їзді Профспілки та на конференції Об’єднання профспілок Харківської області.

На засіданні президії також  були розглянуті інші актуальні питання серед яких: про підбиття підсумків спортивно-масової роботи в 2023 році, про проведення конкурсу на кращу статтю, розповідь, поему, вірш до Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення; про відзначення Дня працівників ЖКГ і ПОН та інші. З усіх питань порядку денного були  одноголосно прийняті відповідні постанови.

Після офіційної частини відбулося нагородження Почесними грамотами Харківської обласної організації профспілки голів первинних профспілкових організацій, які приймали активну участь в організації та створенні умов для розвитку масової фізичної культури і спорту, підтримки працівників, які займаються спортом, за підсумками 2023 року. Серед нагороджених: голова ППО КП «Харківводоканал» Наталія Муравйова, Голова ППО КП «Харківські теплові мережі» Наталія Губер, голова ППО КПСП  «Шляхрембуд» Іван Гаєвський, голова ППО КП «Харківблагоустрій» Алла Пилипенко, голова ППО КП «Ритуал» Борис Сухарєв.

Окрім почесних грамот головам ППО були вручені сувеніри за кількістю учасників спортивних команд - якісні, яскраві сумочки з логотипом нашої Профспілки. 

 

Харківська обласна організація Профспілки