Відбулося засідання Президії та навчальний семінар Харківської обласної організації Профспілки

22 листопада 2023 року Харківською обласною організацією Профспілки було проведено  декілька заходів.

Спочатку відбулося засідання президії Харківської обласної організації Профспілки, яке  пройшло під головуванням члена президії – голови ХООПС Лариси Успенської.

В ньому також взяли участь завідувачка відділом соціально-економічного захисту Н.Ковальова, завідувачка відділом правової роботи А.Алтухова, головний бухгалтер Л.Лубенцова та запрошені члени президії.

Основним питанням порядку денного були підсумки виконання норм та положень колективних договорів галузевих підприємств у першому півріччі 2023 року. Детальну інформацію членам президії  з даного питання доповіла завідувачка відділом соціально-економічного захисту Наталія Ковальова. Також присутні детально розглянули та обговорили інші нагальні питання порядку денного, після чого були одноголосно прийняті відповідні постанови.

По закінченню засідання Президії, після невеличкої перерви, відбувся навчальний семінар, в якому взяли участь голови первинних профспілкових організацій, профактив та спеціалісти галузевих підприємств міста Харкова.

Тематика семінару була різноманітною. Значна частина була присвячена колективно-договірній роботі під час воєнного стану. Завідувачка відділом правової роботи Анна Алтухова надала присутнім рекомендації щодо змін та доповнень в колективні договори з врахуванням змін в законодавстві та реалій воєнного часу. Завідувачка відділом соціально-економічного захисту Наталія Ковальова ознайомила з основними положеннями та перевагами нового Закону №2937-IX «Про колективні угоди та договори», який набере чинності через 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану. Вона також розповіла про зміни та доповнення, які найближчим часом планується внести в Галузеву угоду.

Голова ХООПС Лариса Успенська висвітлила актуальні питання охорони праці, зокрема щодо витрати коштів на охорону праці, атестації робочих місць, доплат та відпусток за особливі умови праці.       

Головний бухгалтер ХООПС Людмила Лубенцова розповіла присутнім про порядок ведення фінансової роботи первинними профспілковими організаціями та надала відповіді на найбільш поширені запитання.

Усі виступи супроводжувались презентацією у вигляді слайдів.

Захід пройшов дуже конструктивно – слухачі  з зацікавленістю сприймали інформацію, вели дискусію, висловлювали свої думки, ставили запитання. Усі учасники семінару були забезпечені актуальними роздавальними матеріалами з тематики, що розглядалася.