Продуктивність й соціальна відповідальність - підсумки колдоговору КП "Новомосковськ водоканал"

На КП «НОВОМОСКОВСЬК ВОДОКАНАЛ» відбулися загальні профспілкові збори, де були підбиті підсумки виконання колдоговору за І-ше півріччя 2023 року.

Збори обговорювали питання виконання колективного договору за зазначений період (доповідачі - начальник підприємства Віталій Даков; голова профкому, співголова комісії з ведення колективних переговорів Надія Смоглій; голова робочої комісії - головний економіст Ірина Завалипіч), бюджету профспілки (доповідач – голова ревкомісії Світлана Гончаренко), подальшу роботу підприємства тощо.  

Зазначимо, що на сьогодні на профспілковому обліку в профкомі підприємства знаходяться 195 осіб (177 працівників та 18 пенсіонерів) та всі вони підпадають під дію колдоговору. Середня заробітна плата – 14,6 тис. грн.    

У своєму виступі голова профкому Надія Смоглій детально зупинилася на кожному розділі колдоговору, звертаючи увагу на те, що навіть в цей складний для країни час на підприємстві вдається виконувати в повному обсязі його положення. Своєчасно виплачується зарплата, виділяються необхідні кошти на охорону праці, проводяться оздоровчі кампанії для працівників підприємства та членів їх родин, надається матеріальна допомога нужденним тощо. Також вона акцентувала на важливій  ролі ЦК Профспілки й Обласної організації Профспілки в роботі по соціально-економічному захисту членів профспілки.  

Крім того, в доповіді голови профкому зазначалося, що працівники підприємства активно донатять на допомогу ЗСУ, придбання засобів гігієни для мешканців населених пунктів, підтоплених в наслідок підриву Каховської дамби, та беруть участь в зборі питної води для жителів міст Нікополь і Марганець.  

Надія Смоглій подякувала ЦК та обкому галузевої Профспілки за постійну підтримку, працівникам підприємства - за їх нелегку працю, а адміністрації водоканалу - за взаєморозуміння та за те, що в нелегкий час вона зуміла зберегти трудовий колектив. 

В заході також взяли участь та виступили голови ЦК Профспілки – Олексій Романюк  і Голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки  – Анастасія Демідова. 

Той факт, що вже другий рік наша країна знаходиться в стані війни, не могло не позначиться й на діяльності галузевої профспілки взагалі. Так, виступаючи перед учасниками зборів, Олексій Романюк й Анастасія Демідова зазначили, що за останні півтора року з боку галузевої Профспілки (як на рівні ЦК, так й облпрофорганізації й підприємств) була проведена значна робота з надання благодійної та матеріальної допомоги членам профспілки, що постраждали в результаті військової агресії росії внутрішньо переміщеним особам, ЗСУ. 

Також Голова ЦК підкреслив значущість Галузевої угоди для спілчан, оскільки її норми, включення яких свого часу добилася профспілкова сторона, в обов’язковому порядку повинні виконуватися роботодавцями на кожному підприємстві, де функціонує профорганізація. Зокрема, завдяки коефіцієнтам, прописаним в Галузевій угоді, працівники підприємств, у т.ч. КП «Новомосковськ водоканал», отримують заробітну плату більшу, ніж той, що гарантована чинним законодавством.   

Зі свого боку Анастасія Демідова проінформувала присутніх про діяльність обкому профспілки та Обласного об’єднання профспілок, яка завжди направлена на захист людини праці. 

Наприкінці заходу Олексій Романюк подякував начальнику водоканалу Віталію Дакову за наявний на підприємстві конструктивний соціальний діалог між адміністрацією та профспілкою і нагородив його «Почесною відзнакою Профспілки працівників громадського обслуговування».