В червні  поточного року виповнилося 90 років заснування Всеукраїнської організації «Українське товариство сліпих».

З цієї нагоди  на Миколаївському учбово-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих  відбувся урочистий захід, в якому взяла участь завідуюча відділом Миколаївської облорганізації профспілки І. Кошова.  

На урочистостях в актовій залі  зібрались   працівники підприємства і   ветерани, для яких  ці стіни стали рідними.

В теплій душевній обстановці лунали слова вдячності і Всеукраїнській громадській організації УТОС, яка відзначає свій ювілей, і підприємству, яке для багатьох присутніх стало майже домівкою.

На початку заходу з привітаннями до присутніх звернувся директор Миколаївського УПП УТОСа Володимир Смолярчук, який підкреслив, що впродовж багатьох років на підприємстві   створюються належні умови для повноцінної праці та відпочинку, особистого духовного та інтелектуального розвитку. Володимир Іванович нагородив кращих працівників підприємства грамотами та грошовими винагородами.

У своїх привітаннях Миколаївська галузева  профспілка зазначила, що  крок за кроком незрячі люди вибудовували розгалужену систему Товариства по всій Україні, починаючи з простих артілей і цехів, що розвинулись у високотехнологічні учбово-виробничі підприємства, які надавали та надають людям з вадами зору роботу, що і  для кожної людини є одним із чинників життя. Минулі покоління утосівців передали сучасникам у спадок матеріальну базу, великий досвід, гарні традиції, віру і впевненість у себе. І обов’язок сьогодні зберегти і примножити всі ці надбання, щоб передати їх нащадкам.

Урочисто, за рішенням президії Миколаївської облорганізації профспілки  почесними грамотами та грошовими винагородами були нагороджені:

-  Кухта Галина Олексіївна, член Миколаївської обласної організації профспілки, в. о. голови Територіальної організації УТОС, за її турботу та підтримку людей з вадами зору, особливо під час військових дій;

- Акопян Валентина Григорівна, голова профспілкового комітету, бібліотекар, за роботу з захисту інтересів членів профспілки, активну життєву позицію та багаторічну бездоганну працю. Валентина Григорівна все своє життя присвятила роботі на цьому підприємстві, її стаж роботи  складає 54 роки.

Миколаївська облорганізація профспілки не змогла не відзначити вміле керівництво директора Миколаївського УВП УТОС Володимира Смолярчука і заслужено нагородила його почесною грамотою за  відповідальність при виконанні службових  обов’язків. Протягом багатьох років Володимир Іванович опікується підприємством та його працівниками. Попри воєнний стан, існуючи проблеми, підприємство не зупинило свою роботу на жодний день,  працівники на Миколаївському УТОСі забезпечені роботою, соціально захищені, заробітна плата на підприємстві, хоча  не дуже висока, але працівники отримують її своєчасно, що на сьогодні  дуже важливо.

Всім присутнім на урочистостях  побажали здоров’я, довгоочікуваної Перемоги та Миру.