Робота в регіонах

Приводом відвідати підприємства Павлоградського регіону, зустрітися з керівниками та профспілковим активом став на жаль, нещасний випадок, а точніше природна смерть зі співробітником КП «Павлоградводоканалу» в розслідуванні якого бере участь голова обкому профспілки Анастасія ДЕМІДОВА.

Після цього заходу відбувся семінар з фахівцями підприємств, економістами, юристами, профспілковим активом.

Тематика семінару була визначення заздалегідь, за запитами фахівців регіону. Завідувачка відділу соціально - економічної роботи і заробітної плати Людмила СОЛОДУХІНА ознайомила присутніх зі змінами у законодавчих актах з питань застосування законодавства про працю, які відбулися з початком війни. Розповіла, які будуть діяти і далі, а дія яких закінчиться у мирний час.

Ретельно зупинилася на питаннях колдоговірної роботи, нового Закону з цих питань, що і як необхідно вирішити шляхом переговорів з укладання колективних договорів у 2023 році в умовах воєнного стану, про роботу профспілкових органів в теперішніх умовах.

Крім цього, зацікавленість слухачів викликала тема про мобінг, законодавство України з цих питань нещодавно зазнало змін.         

Голова обкому профспілки проінформувала присутніх про основні заходи роботи обласної профорганізації. Окремо зупинилася на питаннях допомоги, яка надається членам профспілки, їх сім’ям, враховуючи, що ряд територій області знаходяться під постійним ворожим обстрілом. Обкомом профспілки постійно підтримує матеріальною допомогою сім’ї загиблих, поранених, для відновлення пошкодженого майна та інші нужди членів профспілки.

Така допомога надана і працівникам підприємств м. Павлограду, які постраждали особисто або їх майно, житло від ворожих атак в травні поточного року.

Проінформувала:

  • що сьогодні продовжується обкомом профспілки фінансування на потреби ЗСУ, одній із частин Дніпропетровщини для закупівлі майна та засобів, які наразі необхідні задля наближення нашої Перемоги, бо сьогодні це саме важливе питання - питання подальшого життя кожного мешканця України;
  • про стан галузевих оздоровчих закладів. З трьох, на жаль, сьогодні залишився один. Це ДЗОВ «Комунарець+», який   облаштований укриттям та виконані всі необхідні роботи з його підготовки до зустрічі дітей. Висловила сподівання, що в цьому році там будуть чути голоси дітей, які приїдуть на відпочинок і реабілітацію.

Далі вона вручила нагороди до Дня  працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення та подякувала за нелегку, відповідальну, але дуже необхідну споживачам роботу.

Семінар пройшов в дружній атмосфері, слухачі отримали відповіді на всі поставлені запити.  

Усі учасники семінару отримали різноманітний інформаційний матеріал, у тому числі актуальні та змістовні брошури, розроблені завдяки партнерській угоді про співпрацю з Об’єднаною федерацією робітників Данії -3F, які надав своїм структурним ланкам Центральний комітет Профспілки.

Також, відбулася зустріч з окремими керівниками підприємств м. Павлограду з розглядом основних проблемних питань та шляхів їх вирішення.

 

                       Організаційний відділ Дніпропетровського обкому профспілки