ПІДГОТОВКА ДО ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ

З 22  лютого 2022 року в країні запроваджено  воєнний стан, який діє і сьогодні. В багатьох регіонах  часто ревуть сигнали повітряної тривоги та лунають  вибухи. А до війни епідемія COVID   забороняла профспілкам виконувати свої Статутні зобов’язання щодо оздоровлення членів профспілки та їх дітей. Але незважаючи ні на що,  профспілки, під керівництвом обласного комітету профспілки, постійно проводили роботи з покращення побутових умов для відпочинку дітей в дитячому оздоровчому таборі «Комунарець».

Одним із масштабних об’єктів -  була побудова басейну з підігрівом на території табору. 

Ми впевненні, що війна закінчиться і ми знову будемо оздоровлювати своїх членів профспілки і їх дітей в першу чергу, які виснаженні війною і морально, і фізично.

Відповідно вимог воєнного часу і після,  для оздоровлення дітей потрібно збудувати укриття з усіма санітарними  нормами, правилами тощо. Ось і стали будувати укриття.   Робота наближається до закінчення,  уже багато вимог виконано. Так перше, що потрібно було зробити – це замовити та отримати документацію на відповідність приміщення під укриття.  Вигребти й винести сміття, провести електроосвітлення, побілити приміщення і т.д.

Велику фінансову допомогу на виконання робіт з побудови та  облаштування  укриття надали профспілкові організації галузі - 80 тис. грн.  та дружні галузеві профспілки Данії -  600 тис. грн.

Та не все можливо виконати лише шляхом залученням фінансових коштів. Саме тоді прийшли на допомогу первинні профспілкові організації області. Значний внесок у підготовку ДЗОВ «Комунарець+»  до відкриття виконали працівники:

  • ДОР «Аульський водовід» (керівник Бурчак О.К., голова профкому Лобань А.В.);
  • КП «Міськсвітло» (директор Січовий М.Ю, голова профкому Приходько О.М.);
  • КП “Дніпровський електротранспорт” ДМР (директор Кобець В.В, голова профкому Солоха С.О.);
  • КП “Теплоенергоˮ (директор Клименко А.В, голова  профкому Переволосянський В.М.).

24 травня 2023 року голова профкому КП КМР «Транспорт» Кам’янської міської організації галузевої профспілки (Нікітін Андрій, керівник Горбаренко І.І.) з усією щирістю відгукнулись на прохання про допомогу.  

16 чол. виїхали в ДЗОВ «Комунарець+», де виконали значний обсяг роботи  побіливши укриття, винесли сміття, про що свідчать світлини, зроблені під час виконання робіт.

Крім виконаної допомоги,   всі учасники мали змогу вперше побачити дитячу оздоровницю, умови проживання, харчування і  відпочинку дітей.

Впевнено скажу, що були приємно вражені побаченим. Вірно говорять – краще один раз побачити, ніж 10 раз почути. І тепер, звичайно, після побаченого на власні очі всі поділяться з товаришами по роботі своїми враженнями. Якщо до поїздки багато хто з них запитував у голови профкому: «Навіщо ми їдемо і кому потрібна наша робота?», то після виконання робіт і дізнавшись, що з 01 липня 2023 року ми плануємо оздоровлювати дітей в ДЗОВ «Комунарець+», питань не залишилось.

Щиро дякуємо всім, хто відгукнувся на прохання про допомогу, і тим, хто буде продовжувати активно брати участь і робити все можливе, а  інколи, неможливе, щоб наші діти були здорові, щасливі, бо це найцінніше що ми маємо - це наше майбутнє і майбутнє нашої України!

 

 

                                                                                 Олександра Зеріна, Голова Кам’янської міської галузевої організації профспілки