«Пташки» для  десантників.

 Напередодні великих християнських справ заведено робити добрі справи. От таку добру справу, присвячену якнайшвидшій перемозі України зробили працівники комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго».

Ще в березні 735 працівників підприємства взяли участь у акції “ Один день праці — на допомогу ЗСУ” по збору коштів на придбання дронів  «Mavik-3» для славнозвісної Житомирської 95-бригади. Загалом ними було зібрано кошти в сумі 405632 гривні. Через благодійний фонд громади Житомира було придбано 3 літальні апарати і 13 квітня в актовій залі підприємства відбулася передача їх воїнам  «дев’яностоп’ятки».

Хлопці були щиро вдячні нашим комунальникам, адже ці «пташки», як ніжно називають їх військові, хоч і є розхідним матеріалом на війні, але дозволяють рятувати життя наших захисників та точно і успішно виконувати військові завдання навіть у тилу ворога: коригувати артилерію, проводити  розвідку. За словами директора КП «ЖТКЕ» , якщо за допомоги цих дронів буде врятовано хоча б одне життя українських військових, то це вже буде велике досягнення.

І ця акція на підприємстві не була разовою. Протягом часу, який пройшов після початку повномасштабного вторгнення підприємство вже  передало на потреби армії 12 дронів, 30 рацій, тонни гуманітарного вантажу, медичні товари та інше.  Профспілка підприємства  утримує  територіальну оборону своїх об’єктів, закуповує продукти для їх харчування, постійно тримає зв’язок з мобілізованими працівниками — членами профспілки, надають їм матеріальну допомогу. До речі в лавах ЗСУ на сьогодні перебуває  26 працівників КП “ЖТКЕ”.

Голова профкому Леонід Башинський каже: «Ми дуже б хотіли, щоб війна закінчилася якнайшвидше, але коли це буде — не відомо нікому. А тому ми будемо проводити такі акції і надалі , і плануємо зібрати кошти на придбання позашляховика для військових».

І таку допомогу надають всі комунальні підприємства галузі, наближаючи нашу Перемогу.