Заходи Харківської обласної організації Профспілки.

День 29 березня 2023 року в Харківській обласній організації Профспілки видався насиченим заходами.

Зранку, у конференц-залі ПРАТ «Харківтурист» відбулося засідання президії Харківської ООП. Засідання пройшло під головуванням члена президії – голови ХООП Л.Успенської, в ньому також взяли участь завідувачка відділом правової роботи ХООП А.Алтухова, головний бухгалтер Л.Лубенцова та запрошені члени президії. Порядок денний був наступним:

  1. Про основні статистичні данні ХООП працівників ЖКГ, МП, ПОН, доповідач – Успенська Л.Г.
  2. Про підсумки роботи щодо здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю та захисту трудових прав членів Профспілки в 2022 році, доповідач – Алтухова А.А.
  3. Про виконання бюджету ХООПС за 2022 рік та проект бюджету на 2023 рік, доповідач - Лубенцова Л.М.
  4. Про Перелік та розміри допомоги, компенсацій, заохочень, винагород та інших виплат (в тому числі у негрошовій формі) в 2023 році, доповідач -  Лубенцова Л.М.

Усі питання були детально розглянуті та обговорені, після чого  одноголосно  прийняті відповідні постанови.

          По закінченню засідання Президії, після невеличкої перерви, відбувся навчальний семінар, в якому взяли участь голови первинних профспілкових організацій та профактив галузевих підприємств у кількості 37 осіб.

          Тематика семінару була різноманітною. Завідувачка відділу правової роботи Анна Алтухова ознайомила присутніх зі змінами у законодавчих актах, які відбулися з початком війни та правозахисній роботі профспілок, яку вони продовжують виконувати незважаючи на усі обставини воєнного часу. Зацікавленість слухачів викликала тема щодо вимог, які необхідно вирішити шляхом переговорів з укладання колективних договорів в 2023 році в умовах воєнного положення. Також була висвітлена тема роботи профспілкових органів в теперішніх умовах.

          Голова ХООП Лариса Успенська проінформувала присутніх про основні статистичні дані Харківської обласної організації Профспілки за 2022 рік, а також акцентувала увагу на змінах в законодавстві з охорони праці.

          Завідувачка відділом соціально-економічного захисту Наталія Ковальова розповіла про вплив прожиткового мінімуму на стан соціального захисту громадян у теперішній час.   

          Головний бухгалтер ХООП Людмила Лубенцова доповіла присутнім про зміни до Податкового кодексу України з питань профспілкової діяльності, а також про новий порядок фінансування з Пенсійного фонду України у 2023 році.

          Семінар пройшов дуже конструктивно – його учасники вели дискусію, висловлювали свої думки, ставили запитання. Відчувалося, що слухачі скучили за спілкуванням саме у профспілковому середовищі, оскільки через постійні обстріли Харкова такі зустрічі, на превеликий жаль, відбуваються набагато рідше, чим хотілося б.  

          Усі учасники семінару отримали роздавальні матеріали, у тому числі з тематики, що розглядалася. Крім того, були видані актуальні та змістовні брошури, розроблені завдяки партнерській угоді про співпрацю з Об’єднаною федерацією робітників Данії -3F, які надав Центральний комітет Профспілки.

          Після навчального блоку семінару відбулася його урочиста частина.

          Голова ХООП Лариса Успенська привітала присутніх з нещодавно минулим святом – Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення та подякувала за нелегку та відповідальну працю.

          Найбільш активні члени Профспілки, за свою багаторічну плідну працю, значний особистий внесок у захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників, волонтерську діяльність були нагороджені Почесними грамотами ЦК Профспілки та Подяками ФПУ. Серед нагороджених представники підприємств КП «Харківські теплові мережі», КП «Харківводоканал», КП «Харківблагоустрій», КП «Комплекс з експлуатації  об’єктів водозниження і зливової каналізації» та інші.

          Сподіваємося, що такі заходи незабаром зможуть стати регулярними, як це було раніш, а на нашу землю повернеться мир та злагода.