ПРОФСПІЛКОВІ ЗАХОДИ: СВЯТА І БУДНІ

Запорізький обком Профспілки напередодні Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення ініціював проведення у Будинку профспілок святкового зібрання 65 представників трудових колективів галузі життєзабезпечення.

У вступному слові голова облорганізації Профспілки Алла Малигіна привітала присутніх з професійним святом та зазначила що, розуміючи виклики воєнного часу, вони не полишили робочу вахту й стали до лав  комунального фронту. Сьогодні працівники галузі одними з перших приходять на допомогу мирному населенню Запорізького краю, мужньо чинять спротив ворожій навалі, ліквідують наслідки варварських обстрілів міст і сіл, забезпечують людей необхідними послугами, підтримують стабільну роботу служб критичної інфраструктури, несуть людям тепло, воду, світло, чистоту, здійснюють транспортні перевезення пасажирів, допомагають евакуації постраждалих до безпечніших місць. Побажала комунальникам і побутовикам досягнення головної спільної мети – найскорішої Перемоги та мирної праці!

До привітань працівників галузі долучилися перший заступник очільника ОДА Геннадій Тімченко,  директор Департаменту житлово-комунального господарства та капітального будівництва Віталій Литвиненко, заступник голови Запорізької міської ради Віктор Гординський, керівник Ради обласної федерації роботодавців Олександр Головко.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку житлово-комунального господарства в умовах воєнного стану та з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення трудівникам сфери вручили Подяки голови Запорізької обласної державної адміністрації, Почесні грамоти Запорізької міської ради, обласної федерації роботодавців, спільні Почесні грамоти профільного Департаменту ЗОДА та облорганізації Профспілки, нагороди ЦК профспілки, із профспілкового бюджету – виплачені грошові премії.

По закінченню святкового заходу відбулося планове розширене засідання президії облорганізації Профспілки, на якому підбиті підсумки щодо основних  статистичних даних, виконання зведеного профспілкового бюджету, здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та захисту трудових прав членів Профспілки у 2022 році.

Розглядались також питання «Про проведення професійного свята - Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення» й «Про надання гуманітарної допомоги членам профспілки, постраждалим від війни». Профкоми проінформували, що  разом з адміністрацією, заздалегідь потурбувались про організацію святкових привітань у трудових колективах. На підприємствах будуть додатково вручені відзнаки органів місцевої влади, самоврядування й профспілки кращим працівникам, проведені інші заходи заохочення до Професійного свята! На засіданні від профактиву прозвучали слова вдячності вищим профспілковим органам за надання 78,0 тис.грн. фінансової гуманітарної допомоги членам профспілки, які загинули або отримали поранення на фронті (12 осіб по 6500 грн.), згідно рішення президії ЦК Профспілки від 07.03.2023 Пр.№20. За результатами обговорення, прийняті відповідні постанови  зі всіх питань порядку денного.