Війна змінила нас і наші пріоритети

День, коли росія вторглась в нашу суверенну Державу забрав з наших облич усмішки, і в очах  людей з’явився невимовний сум.

Війна страшна для всіх, а особливо для тих людей, чиї діти, батьки, брати і сестри воюють, для тих, хто знаходиться на окупованих територіях. і для тих, хто лишився  без житла, одягу, їжі...

Але війна нікого не залишила байдужим.

З перших днів війни Рівненська обласна організація Профспілки  разом з первинними профспілковими організаціями активно включилися в роботу, щодо надання допомоги ЗСУ, теробороні, внутрішньо переселеним особам. Ми об'єдналися, згуртувалися, готові всім пожертвувати  заради нашої перемоги.

Добре, що на той час  всю організацію взяла на себе Федерація профспілок області, створивши гуманітарний штаб на чолі з головою ФПО Миколою Шершуном, і, в результаті спільними зусиллями було зроблено досить багато позитивної роботи, яка наблизить нашу перемогу.

Коштом  коштів профспілок ЖКГ галузі, а це 3891,5 тис.грн. було надано гуманітарної допомоги та кошти на потреби ЗСУ,  іншим формуванням, які беруть участь в обороні нашої країни,  благодійної,  гуманітарної допомоги  тимчасово переселеним особам,  Профспілковому санаторію «Горинь», допомога сім’ям загиблих та тим, хто потрапив  в складне становище.

Значний внесок в  цю роботу   зробили ППО «Рівнеоблводоканал»- голова профкому Воронцова Т.М., ППО  КП «Рівнеелектроавтотранс»- голова профкому Кушнірук В.М., ППО КП «Спецкомбінат-ритуальна служба»- голова профкому Музичук І.І.,  ППО КП  «Будинкоуправління» м.Дубровиця- голова профкому  Літвінчук О.В., КП «Єкосервіс» м. Сарни- голова профкому Риндич С.М. , КП  «Дубноводоканал»- голова профкому –Савицький В.В., КП «Костопількомуненергія»-голова профкому Трофимчук І.В.,ППО ПрАТ «Єско-Рівне»- голова профкому Тригубець Л.А., ППО ТзОВ ШТП «Маяк»-голова профкому-Войтович О.Я., ППО «Вараштепловодоканал» - голова профкому Вінічук В.Г, КП «Дубнокомуненергія»- заступник голови профкому Соколов В.О. та багато, багато інших ППО.

 Також велику  роботу по залученню до захисту нашої країни було зроблено ППО ТОВ «Рівнетеплоенерго» , яку очолює Каленська Людмила Миколаївна- щирий патріот нашої країни, якій болить за Україну та її долю. Вона не перший рік займається волонтерством. У патріотичному дусі виховала і єдиного сина, який захищає нашу країну на Сході з першого дня війни. Профком ТОВ «Рівнетеплоенерго» спільно з адміністрацією, а також з благодійниками з США придбали автомобіль для одного з підрозділів ЗСУ. З ініціативи голови профкому,  працівники підприємства зібрали гуманітарну допомогу для евакуйованих із зони бойових дій і завезли у Народний дім. Роздобувши стерилізаційний апарат профком долучився ще до одної важливої справи- стерилізують бинти для госпіталів і відправляють їх на фронт. Крім того , профком ТОВ «Рівнетеплоенерго» надає фінансову допомогу санаторію «Горинь» на харчування та облаштування побуту тимчасово переміщеним особам, які там проживають.

Багато працівників нашої галузі захищають країну на передовій. З початку війни з Рівненщини у галузі ЖКГ, МП, ПОН мобілізовано більше 160 чоловік. На жаль, маємо і втрати серед них. Нещодавно отримали сумну звістку, про те, що загинув під Бахмутом Устинов Олег Ігорович, 16.12.1971р.н., член профспілки ППО КП «Рівнеелектроавтотранс». В мирний час він працював начальником служби рухомого складу КП « Рівнеелектроавтотранс». На війні він був снайпером. Загинув при виконанні бойового завдання.  Обком профспілки ще раз висловлює співчуття рідним і близьким Олега Ігоровича. Вічна пам’ять  і Слава захиснику України!

   Ще  треба відмітити про те, що за ініціативи ЦК профспілки галузі було оголошено про збір коштів на придбання дрона для ЗСУ. Активну участь у цьому заході взяла і Рівненщина-обласна організація профспілки та первинні профспілкові організації нашої галузі.  В результаті  було придбано не один, а три дрони з комплектуючими і передані на передову нашим славним захисникам.

    Попри те, що в Державі іде війна,  працівники галузевих підприємств героїчно виконують свої обов’язки в умовах війни, щоденно ризикуючи своїм життям, відновлюють водопровідно-каналізаційні та теплові мережі, забезпечують благоустрій наших міст та селищ. Спільними зусиллями трудових колективів при підтримці обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування в області все ж таки вдається зберегти цілісність і керованість галуззю, утримувати необхідний рівень надання комунальних послуг нашого регіону.

   Сьогодні кожний працівник і кожна людина не стоїть осторонь і робить свій внесок в нашу перемогу і це вселяє віру, що це жахіття війни скоро мине, ми вистоїмо і, і, в першу чергу,  завдячуючи нашим захисникам.

 Слава Україні!  Слава нашим Збройним Силам!