Робота в умовах війни не припиняється!

Не зважаючи на складні умови сьогодення робота обласної профорганізації щодо виконання Закону України « Про Профспілки їх права та гарантії діяльності», норм галузевого Статуту, інших законодавчих та нормативних актів не припиняється.

Саме про вдосконалення цієї роботи в умовах війни йшлося на черговій розширеній Президії обкому профспілки 09 лютого п.р..

На президію були запрошені та присутні: голова Центрального комітету Профспілки Олексій РОМАНЮК, голова обласного об’єднання профспілок Віталій ДУБІЛЬ, заступник директора департаменту ЖКГ ОДА Володимир ВЕРХРТУРЦЕВ, окремі керівники підприємств, голови профкомів. 

Розпочався захід з вшанування пам’яті загиблих на   війні та від ворожих дій  російського агресора, в тому числі і працівників галузі.                                       

Відповідно до порядку денному на президію було винесено 9 питань.

Насамперед, не зважаючи скрутні воєнні часи було підбито підсумки проведення обласних оглядів за 4-й квартал та загалом за  2022 рік - з економічних питань, охорони праці, серед робітників провідних професій, на кращий колективний договір та організацію роботу з його виконання. Цілий ряд підприємств галузі, працівників робітничих професій  вийшли переможцями цих оглядів. Підприємства та працівники , які на трудовому фронті самовіддано працюють задля нашої Перемоги також потребують уваги та вшанування.

Також підведені підсумки конкурсу «На кращу інформаційну роботу в Профспілці». Дві профспілкові організації КП «Дніпровський електротранспорт» та КП «Новомосковський водоканал» зайняли призові місця з цього питання з отриманням моральних та матеріальних заохочень. Їх робота з інформаційної діяльності заслуговує на розповсюдження та застосування на практиці.

Підведені річні підсумки з правозахисної роботи, роботи з охорони праці. Відмічені профспілкові організації зокрема: КП «Міський тролейбус» м. Кривий Ріг, КП «Кривбасводоканал» в яких ця робота здійснюється на належному рівні і члени профспілки отримують фаховий юридичний захист з багатьох питань.

З усіх цих питань доповіла завідувачка соціально – економічним відділом обкому профспілки Людмила СОЛОДУХІНА.

Детально розглянуте питання  виконання дохідної та витратної частини профбюджету за 2022 рік, в тому числі головний бухгалтер обкому профспілки Маргарита БОНДАР зупинилася на допомозі, яка з профспілкових бюджетів всіх рівнів надавалася ЗСУ, ТРО, їх сім’ям, членам профспілки майно яких постраждало від російської агресії, про витрату коштів, які були задіяні на облаштування укриття в галузевому дитячому оздоровчому закладі «Комунарець» про деякі інші витрати та про планування їх використання у 2023 році. Це питання буде винесено на Пленум обкому профспілки в березні 2023 року.

Не менш важливими та актуальними є питання статистичного звіту за 2022 рік та проведення Дня працівника житлово – комунального господарства та побутового обслуговування населення з яких доповіла завідувачка організаційним відділом обкому профспілки Вікторія ТРИЗНА.

З усіх цих питань прийняті конкретні, з роботою на перспективу постанови.

Наприкінці заходу голова Центрального комітету Профспілки Олексій РОМАНЮК, голова обласного об’єднання профспілок Віталій ДУБІЛЬ, заступник директора департаменту ЖКГ ОДА Володимир ВЕРХРТУРЦЕВ,  голова обкому  профспілки Анастасія ДЕМІДОВА привітали нагородами окремих профспілкових лідерів ювілеї з дня народження яких відбулися в грудні 2022 року та в січні 2023року.

Всі учасники заходу одностайно висловили думку про те що 2022 рік був дійсно роком Незламності і впевнені в тому, що 2023 рік буде роком ПЕРЕМОГИ. Для цього всі разом єдиною командою обласна профорганізація буде працювати і роботи все задля її наближення.

     

     

                                                        За інформацією Президії обкому Профспілки