Рівненщина: обговорено стан трудових відносин в трудових колективах житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення

 03 лютого відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Тетяни Фокіної з головою Рівненської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення (Профспілка), трудовим арбітром НСПП Уляною Стрілець, в ході якої обговорено стан соціально-трудових відносин в трудових колективах, які об’єднує дана Профспілка.

Голова Профспілки зазначила, що на сьогодні у досить складному фінансово-економічному стані перебувають житлово-комунальні підприємства. Підтвердженням цьому є:

- збиткові тарифи на житлово-комунальні послуги, так як під час військового стану залишаються незмінними, при цьому піднімається складова тарифу, збільшуються ціни на електроенергію та газ, що створює дефіцит коштів на підприємствах галузі;

- під час війни значно зростає заборгованість споживачів за спожиті послуги, в результаті виникає збитковість підприємств і відсутність коштів на оновлення їх основних засобів;

- низький рівень оплати праці, плинність висококваліфікованих кадрів та інші.

Зазначені проблеми зробили сферу житлово-комунальних послуг інвестиційно непривабливою. Як наслідок, у ряді колективів періодично виникає соціальна напруга.

Та незважаючи на всі складнощі працівникі галузевих підприємств героїчно виконують свої обов’язки в умовах війни, щоденно ризикуючи своїм життям, відновлюють водопровідно-каналізаційні та теплові мережі, забезпечують благоустрій наших міст та селищ. Спільними зусиллями трудових колетивів при підтримці обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування в області все ж таки вдається зберегти цілісність і керованість галуззю, утримувати необхідний рівень надання комунальних послуг.

Стан соціально-трудових відносин в трудових колективах в цілому залишається стабільним. Дотримання Галузевої угоди та колективних договорів, в яких сформована прогресивна система соціального захисту працюючих, матеріального стимулювання, спрямована на досягнення високих результатів роботи, розв’язанню актуальних проблем підприємств, відіграє важливу роль у поліпшенні стану соціально-трудових відносин.

У свою чергу Тетяна Фокіна повідомила про вжиті фахівцями Відділення заходи, щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), зокрема, на підприємствах ЖКГ, конфліктні ситуації на яких перебувають на обліку Відділення через наявність зарплатних боргів.

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості , щодо подальшої співпраці з метою оперативного реагування на ускладеннення стану соціально-трудових відносин на підприємствах галузі.