Іде запекла війна... та попри все  наближаються Новорічні та Різдвяні свята! І довгоочікувані дива трапляються...

   Кожна людина в Україні прагне Перемоги і кожен робить все можливе для її наближення: це і допомога нашим доблесним воїнам, які захищають нашу землю; і підтримка  мужніх працівників критичної інфраструктури,  які героїчно працюють під обстрілами.

До такої доброчинності долучилося багато різних людей та організацій.  Українці, які були вимушені залишити свої домівки і виїхати за кордон, щоб зберегти  своє життя і життя своїх дітей намагаються робити все можливе,  щоб допомогти своїм рідним містам та підтримати земляків у ці надскладні для нашої країни часи.

Зокрема, біженці  з України за допомогою волонтерів у Швейцарії  Гай і Елизабет  Джирардет  взяли участь у Різдвяному благодійному ярмарку  в Pays-d'Enhaut. їм була надана  можливість презентувати  власноруч виготовлені художні вироби, а  гроші від  їх продажу спрямувати на благодійну допомогу  Україні.

Харків’янка Марія Осмачко - переможниця міжнародного конкурсу 

 «Чарівний бісер» не тільки надала свої вироби, але  й запропонувала Голові Харківської обласної організації Профспілки  Ларисі Успенській переслати дерев’яні  дощечки, оздоблені нею особисто Петриківським розписом. Ідея була втілена у життя.

На гроші з благодійного ярмарку  вирішили купити вологозахисні  налобні  ліхтарики працівникам Комунального підприємства  «Харківські теплові мережі», які наразі роблять все можливе та неможливе для забезпечення Харків’ян опаленням.  Замовлення було здійснено  на  30 ліхтариків  та через голову первинної профспілкової організації Наталії Губер передані працівникам.

Наразі Україна  потерпає без світла і цей маленький промінчик душевного тепла допоможе зігріти багато родин в їх оселях!

 19 грудня на свято Святого Миколая волонтери із Полтави Юлія Лобач та Дмитро Таган  доставили гуманітарну допомогу для членів профспілки Харківської обласної організації професійної спілки житлово-комунального господарства, місцевої  промисловості, побутового обслуговування населення.  Частина вантажу приїхала із Польщі від волонтерів Томека Сікори та Агнешкі  Холічек , які вже надавали допомогу членам профспілки які втратили  житло. 

Цього разу опікувались водіями,  які вночі вивозять сміття і роблять прибирання  снігу - для них  передали термоси. Для тих хто працює на вулиці терморукавички та електрочайники, миючи засобі, подушки та пледи. Полтавчани  поповнили цей перелік речами для малюків.

Це справжній  дарунок Харків’янам! Бажаємо нашим благодійникам здійснення усіх задумів, бо основні їх зусилля направлені на допомогу ЗСУ, задля нашої перемоги та настання довгоочікуваного миру!

Інформація надана  апаратом Харківської обласної  організації Профспілки