День Святого Миколая

День Святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, а й цікаво.

Навіть в умовах війни традиція святкувати цей день  збереглася по всій Україні і  дітлахи нетерпляче чекають  подарунків на свято.

Напередодні свята згідно з існуючою традицією,  діти працівників підприємства  КП «Дніпровський електротранспорт» написали Святому  Миколаю листи, в яких вони перераховували добрі справи та просили подарунків за хорошу поведінку, навчання, добрі вчинки,  а також просили вибачення за  якісь особисті, на їх погляд,  не дуже добрі речі.

Важливо,   що профспілковий комітет КП «Дніпровський електротранспорт» дуже старався їх виконати.

Традицію щодо добрих справ на підприємстві зберігають не тільки діти, а і дорослі. Волонтерська діяльність, значна допомога ЗСУ, всім нужденним наразі у керівництва підприємства і профспілкового активу в пріоритеті.

З цього свята починається цикл зимових свят в Україні, однак доволі багато людей, зокрема дітей  не знають, ким був Миколай та чому його канонізували. Тому про це в ігровій, зрозумілій дітям формі розповів сам Святий Миколай на зустрічі з ними.  

Зокрема він сказав,  -  «За життя Миколай встиг зробити чимало добрих справ. Він визволяв полонених, рятував невинних від смертної кари, неодноразово допомагав бідним на суші та в морі. Завдяки цьому навколо Чудотворця з’явилася велика кількість легенд, і з часом Миколай став одним із найважливіших християнських святих».            

Вважається, що це свято  добра, людяності, поваги та допомоги один одному. Свято відбулося у гуртожитку підприємства, в казково  прикрашеній  ігровій дитячій  кімнаті, де крім зустрічі із самим Святим Миколаєм відбулося театралізоване свято «Прийди, прийди Миколаю!». 

На свято  Святій  Миколай завітав  з чудовими привітаннями і подарунками. Свято вийшло яскравим, цікавим, оскільки наші чудові талановиті  діти самі грали ролі у сюжетах.  

Голова первинної профспілкової організації комунального підприємства Дніпровського електротранспорту Солоха Сергій Олексійович, голови профкомів структурних підрозділів  та начальник житлово-експлуатаційної дільниці Горський Павло Володимирович  всім присутнім  побажали миру, душевної краси, достатку, радості, любові та щастя.

Дітлахи розповідали вірші, грали в ігри, висловлювали свої бажання на майбутнє. В кожному їхньому  кроку, вірші чи розповіді йшлося про скорішу нашу перемогу та прохання до  Святого Миколая її прискорити.

На завершення свята Миколай сказав, що уважно слухав всі їх прохання, побажав усім майбутніх перемог, натхнення, миру та злагоди у кожну домівку.

Від святого Миколая (за допомогою профспілкового комітету)  всім дітям були вручені цікаві подарунки, а наприкінці свята був солодкий стіл.

Велика подяка всім хто брав участь в організації цього свята та наділив дітей щасливими хвилинами життя, надихнув вірою у краще майбутнє.

 

За інформацією Президії Дніпропетровського обкому Профспілки