З надією на краще майбутнє!

05 серпня поточного року на базі дитячого оздоровчого закладу «Комунарець»   відбулося чергове  виїзне засідання Президії Дніпропетровського обкому Профспілки.

Перед початком роботи  члени Президії ознайомились з роботою, яка була проведена в закладі щодо його підготовки до функціонування в воєнний час та після закінчення воєнних дій.

Насамперед запрошені мали можливість  побачити заходи, спрямовані на  виконання вимог роботи в умовах війни, зокрема -  облаштування укриття.

Голова обкому Профспілки Анастасія Демідова проінформувала присутніх що вже зроблено з цього питання. Всі учасники розширеної Президії змогли особисто оглянути початок роботи з облаштування укриття, побачили значний обсяг робіт, який ще необхідно зробити, щоб воно відповідало всім вимогам, які застосовуються до таких об’єктів.

Також, вона, разом з директором закладу показали присутнім новий басейн,  капітальні та поточні роботи на території закладу та в корпусах. Відзначивши при цьому роботу окремих підприємств галузі таких як КП: «Теплоенерго» (директор А. Клименко, голова профкому В. Переволосянський), «Міськсвітло» (директор М. Сичовий, голова профкому О. Приходько),  «Аульський водовід»  (генеральний директор О.  Бурчак, голова профкому А. Лобань) та багато інших.

Анастасія Демідова подякувала господарникам та профактиву  підприємств за участь та бажання покращити умови проживання, благоустрою, комфортності закладу та  його  подальшого розвитку.   Особливо  відзначила внесок у цю справу  багатьох керівників  комунальних підприємств міста  Дніпра та Аульського водоводу.

Вона наголосила,  що  сьогодні закладу необхідна будь-яка  допомога, - чи то  фінансова, чи у вигляді виконаних робіт на спеціальних виїздах до нього з подальшим відпочинком  співробітників, які вже цього річ можуть приїжджати сюди на нетривале оздоровлення та відпочинок разом із дітьми.

Закінчивши огляд, учасники Президії розпочали засідання.

Насамперед не зважаючи скрутні воєнні часи, було підбито підсумки проведення обласних оглядів за 2-й квартал та 1-е півріччя 2022 року  з економічних питань, охорони праці, серед робітників провідних професій. Ціла низка підприємств галузі, працівників робітничих професій  вийшли переможцями цих оглядів. Підприємства та працівники, які самовіддано працюють задля нашої Перемоги також потребують уваги та вшанування.

Наступним було розглянуто питання виконання дохідної та витратної частини профбюджету за півріччя, деякі інші питання.

Особливу увагу члени Президії  приділили питанню щодо вивчення профспілковим активом стану  підготовки підприємств галузі до роботи в осінньо-зимовий період.  Також  була прийнята відповідна постанова Президії Дніпропетровського обкому Профспілки та департаменту ЖКГ, визначена комісія, яка буде вивчати та надалі узагальнювати цю роботу для підготовки на розгляд Президії обкому Профспілки і департаменту.

У своїх виступах члени  Президії наголосили, що попри всі труднощі сьогодення, ми повинні зробити все, щоб, як і в попередні роки споживачі отримували житлово-комунальні послуги якісні й в повному обсязі, для цього повинна бути забезпечена безперебійна робота всіх житлово-комунальних служб у зимовий період, підприємств міського електротранспорту. При цьому задача профспілкового активу потурбуватися про   працівників галузі, які забезпечують надання цих послуг в тяжкі воєнні часи; про сім’ї робітників, які наразі перебувають в ЗСУ, ТРО, і особливо про тих працівників, які втратили житло, майно, інші особисті речі під час військової агресії російських окупантів.

З усіх цих питань прийняті конкретні, з роботою на перспективу постанови.

 

             За інформацією Президії  Дніпропетровського обкому Профспілки