Вже 155 день триває війна в Україні, 155 днів  уся Україна  та працівники Харківських житлово-комунальних підприємств безперебійно надають мешканцям міста, медичним закладам, соціальнім, торговим та іншим закладам,  послуги з водопостачання та водовідведення, опалення, вивозу відходів, прибирання території, освітлення міста та відновлюють роботу ліфтів...

Низький уклін  нашим воїнам, які боронять рідну землю  та кожному працівникові, які щоденно приходять на роботу, працюючи під ворожими обстрілами, а інколи й не йдуть додому, бо дому вже нема…

Але підтримка, надійне плече друзів та колег завжди надає сил і впевненості.

Харківська обласна організація Профспілки  висловлює щиру вдячність   всім тим,  хто підтримав нас, простягнув руку допомоги нашим  спілчанам та членським організаціям!

Зокрема, дякуємо

  • за фінансову допомогу Козло Богдану голові Львівської обласної організації Профспілки та його команді за фінансову допомогу для підтримки наших спілчан, які були спрямовані на допомогу  тим хто, внаслідок війни,  втратили житло.
  • за благодійну допомогу Чепелю Івану голові Харківського обласного комітету  Профспілки працівників  нафтової та газової промисловості, який у відповідь на звернення голови Харківської обласної організації Профспілки Лариси Успенської та голови ППО підприємства Наталії Мурав’йової, до Великодніх Свят власним коштом придбав та організував доставку підприємству критичної інфраструктури КП «Харківводоканал» святкові  продуктові набори. Ці подарунки стали символом Віри, Єдності, Профспілкової солідарності та Надії для  працівників, які виконували свої обов’язки у Святкові дні.

Не залишились і члени  нашої обласної організації Профспілки і поза увагою  ФПУ: гуманітарний штаб, який очолює Григорій  Осовий,  у травні поточного року  до Дня міжнародної солідарності трудящих, виділив допомогу Харківської області через санаторій «Роща» у вигляді м’ясних та овочевих консервів.  На жаль, були певні складнощі з доставкою вантажу до м. Харків (допомогу отримали   КП  «Харківські теплові мережі», та КП  «Харківблагоустрій»,  які оперативно  вирішили питання з транспортом).

Також висловлюємо щиру вдячність нашим Європейським друзям,  які надали не тільки їжу та товари першої необхідності, а й надію і впевненість у завтрашньому  дні та невідворотність нашої перемоги.

Разом з тим, на підтримку чекають  набагато більше працівників.

Зі свого боку Харківська обласна організація Профспілки докладає максимум зусиль для допомоги  комунальним підприємствам міста та області.

Протягом червня  відбувалися зустрічі та  листування з благодійниками Польщі та інших Європейських країн щодо надання допомоги. Зокрема, був надісланий лист до благодійної організації  «FUNDACJA  LIFE & PEASE» з пропозицією до  співпраці не тільки  за напрямком допомоги членам обласної організації Профспілки, а й щодо їхньої можливої  участі у  відбудові Палацу  Праці в м. Харків. 

Харків знаходиться під постійними ворожимо обстрілами, але він стійко тримається, піклується про потреби своїх громадян і живе повним життям не зважаючи ні на що.  На жаль, станом на 01.07. 2022 року,  380 членів Профспілки втратили  можливість користуватися своїм житлом, внаслідок часткового або повного руйнування…

10 сімей працівників КП «Харквіблагоустрій» отримали тимчасове житло, де відсутні сантехніка, меблі, елементарні речі для сну  та відпочинку. Тому на початку червня ми звернулися до  голови Обласної профспілкової Ради Закарпатської області  Івана Зелінского за допомогою.  Наш лист був розглянутий у стислі строки та були надіслані ковдри для  членів профспілки КП «Харквіблагоустрий» від американського благодійного Фонду  Corus International через гуманітарний штаб ФПУ. Висловлюємо щиру подяку   голові ФПУ Григорію Осовому, голові Обласної профспілкової Ради Закарпатської області  Івану Зелінскому та   благодійному Фонду  Corus International.

 

Також 27 липня 2022 року працівникам КП «Харквіблагоустрій» мером міста Харкова  Ігорем  Тереховим  були вручені  велосипеди для мобільного реагування на потреби міста.

 

Шановні колеги, благодійники, друзі! Всі хто простягнув руку допомоги для порятунку або розмірковує як це зробити висловлюємо вам щиру вдячність та глибоку повагу.

Бажаємо всім   вашим колективам процвітання та мирного неба!