29 червня 2022 року  відбулося засідання Президії Харківської обласної організації Профспілки, яке пройшло  у дистанційній формі.

У ході підготовки до засідання всі члени Президії отримали порядок денний та проєкти постанов для ознайомлення та внесення пропозицій.

Відповідно до Порядку денного для розгляду були внесені наступні питання:

  1. Про роботу первинних профспілкових організацій галузевих підприємств в умовах воєнного стану на надання допомоги членам Профспілки
  2. Про надання фінансової допомоги ОПХО для відновлення Палацу праці.
  3. Про перелік та розмірі допомоги, компенсацій, заохочень, винагород та інших виплат (у тому числі у не грошовій формі)
  4. Про проєкт бюджету Харківської обласної організації Профспілки на 2022 рік

   У засіданні взяли участь  голова Харківської обласної організації  Профспілки Успенська Лариса  та  члени Президії – завідувачка  оргвідділу обласної організації  Профспілки Дубовік Вікторія, голови первинних профспілкових організацій КП  «Харківводоканалу» Мурав’йова Наталія, КП «Харківських теплових мереж» Гармаш Олена, КП «Шляхрембуду» Гаєвській Іван, КП « Харківблагоустрію»   Піліпенко Алла, КСП  «Харківміськліфту» Стрижак Раїса , КП «Ритуалу» Сухарев Борис, КП «Комплексу водовідведення та ливневої  каналізації» Горбань Людмила та КП «Жилкомсервісу» Бурдикіна Людмила.

   Члени  Президії  були рішуче налаштовані шукати рішення на актуальні виклики, які постали перед обласною організацією Профспілки та галузевими підприємствами під час воєнного стану та обговорювати  механізми їх впровадження. Засідання пройшло  плідно та конструктивно, члени Президії активно висловлювали свої позиції щодо питань Порядку денного.

   З огляду на те,  що  виконання питань, які розглядалися на засіданні Президії потребують значного фінансування, а наразі обласна організація має дуже обмежений фінансовий ресурс,  всі присутні поставилися з розумінням до поточної ситуації, виявили солідарність та людяність при розподілі допомоги членам Профспілки.

    Своєю чергою, голова обласної організації Профспілки Лариса Успенська зазначила, що частина допомоги була надана ЦК Профспілки, за що Президія висловила щиру вдячність колегам.

    Одночасно вона зауважила, що питання бюджету дуже складне, оскільки в умовах війни не можливо прогнозувати ні стабільність роботи підприємств, ні термінів відбудови зруйнованих об’єктів, ні тим більше строків завершення бойових дій.

   Лариса Успенська наголосила присутнім, що наразі триває збір даних для  складання списків спілчан та членів їх сімей, які втратили житло та тих, хто постраждав під час виконання своїх посадових обов’язків. Кількість постраждалих постійно оновлюється, на жаль у бік збільшення, отже  збільшується і потреба у фінансуванні.

   Ухвалені Президією рішення   дозволять кожній профспілковій  організації своєчасно реагувати на потреби членів профспілки з урахуванням бюджетів.

   Також, особливим питанням  у порядку денному стало питання щодо відновлення Палацу праці де були розташовані всі профспілки Харківщини, і зокрема й Харківська обласна організації галузевої Профспілки. Внаслідок влучання рашистських ракет, в будівлі зруйновано понад 60  відсотків покрівлі,  вибиті стіни, вікна, двері та пошкоджено практично все, що знаходилось у кімнатах.

   Приміщення Палацу праці дозволяло кожному члену Профспілки БЕЗОПЛАТНО знайти захист та відповіді на питання щодо соціального та правового захисту, охорони праці, пільг та компенсацій. Це місце зустрічей з соціальними партнерами будь-якого рівня, місце де живе профспілкова солідарність та профспілковий дух.

  Тому  Президія прийняла рішення про надання фінансової допомоги на його відбудову з вірою, що Палац знову відкриє свої двері для профспілковців, бо разом ми сила, здатна перемогти та здолати всі  перешкоди на шляху до миру та відбудови України.

   Члени Президії обговорили ще цілу низку актуальних питань.

   З усіх питань Порядку денного були прийняті відповідні постави.

 

 ФОТОРЕПОРТАЖ: Зруйнований Палац праці. Харків 2022 рік.