ЗАХИСТ ЧЛЕНІВ ПРОФСПІЛКИ У ВОЄННИЙ ЧАС

     Попри складні умови сьогодення та враховуючи, що останнім часом  Верховною Радою України  ухвалено десятки нових законів, Кабінетом Міністрів України прийнята низка нормативних актів, в тому числі і тих, що  стосуються  підприємств критичної  інфраструктури та її важливої складової - житлово-комунальної сфери і міського електротранспорту,  обкомом Профспілки 23 червня поточного року було організоване навчання профспілкового активу.

   Близько 40 представників первинок, з різних міст і районів  Дніпропетровської області взяли участь у семінарі – нараді, яка відбулася  на базі зонального навчально-учбового закладу Профспілок.

    Семінар відкрила  голова Дніпропетровської обласної галузевої Профспілки Анастасія Демідова, розпочавши захід з вшанування пам’яті загиблих в цій жахливій війні бійців ЗСУ,ТО, працівників комунальних служб, всіх громадян України.

     Голова обкому Профспілки  проінформувала присутніх про роботу профспілкових органів всіх рівнів, роботу підприємств галузі в умовах воєнного часу. Розповіла про основні виклики, завдання та вимоги сьогодення щодо роботи Профспілок.

  Про нюанси застосування прийнятих нових законодавчих та нормативних актів розповіла завідувачка відділу соціально-економічної роботи і зарплати Людмила Солодухіна, яка, зокрема зауважила, що з цих питань обкомом Профспілки було підготовлено і надіслано на підприємства галузі для використання  в роботі шість  методичних матеріалів.

    Про дохідну та витратну частину профспілкового балансу  в неприбуткових організацій (до яких відносяться й Профспілки), зміни в податковому законодавстві та про те, як правильно складати податкову звітність неприбуткових організацій розповила  головний бухгалтер обкому  Профспілки  Маргарита Бондар. Вона  на конкретних прикладах розповіла про організацію бухгалтерського обліку в первинній профспілковій організації, фінансове планування, складання кошторису та фінансової звітності неприбуткових організацій, зі змінами, які відбулися останнім воєнним часом тощо.

   Наступною до учасників наради звернулася Людмила Синюткіна (фахівець обкому Профспілки), яка розповіла  про організацію і методи діяльності профспілкової організації,  актуальні проблеми організаційно-масової, інформаційної  роботи в профспілкових організаціях області, шляхи її вдосконалення та покращення.

   Щодо обміну досвідом роботи з питань взаємодії з первинними профорганізаціями поділилися міські комітети профспілки міст Кривий Ріг та Кам’янське.

Анастасія Демідова запропонувала надати свої пропозиції щодо організації подальшого навчання профспілкового активу, та висловила сподівання що отримані на цьому семінарі знання обов’язково допоможуть у роботі профспілкового активу, особливо сьогодні, під час війни, коли всі наші члени Профспілки потребують підтримки та допомоги. 

  Підсумовуючи, вона наголосила, що попри всі труднощі, обком Профспілки буде намагатися  продовжувати подібні семінари-навчання, з метою покращення соціально-економічного захисту наших спілчан.

 

За інформацією Президії Дніпропетровської обласної організації Профспілки