Запорізькі комунальники допомагають українським захисникам

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

– Запоріжці!

Сьогодні вдень багато хто з вас чув вибухи. Це спрацювали наші Сили протиповітряної оборони. Вони сбили дві ворожих ракети. Від ударної хвилі у чотирьох житлових будинках та в одній із шкіл міста розбилися вікна. На жаль, одна людина постраждала. Ми вже усуваємо наслідки вибуху. У пошкоджених будівлях працюють відповідні служби, які проводять ремонтні роботи.

Тому ще раз: ви самі бачите, що ситуація зараз дуже й дуже серйозна. Ні в якому разі не ігноруйте сигнал сирени та обов‘язково йдіть до безпечних місць.

Тепер розповім вам ще трохи про те, як наше місто працює в умовах війни. Ви вже знаєте, що усі департаменти Запорізької міської ради не лише продовжують виконувати свою роботу у штатному режимі, а ще й активно допомагають переселенцям та військовим.

Зокрема Департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради спільно з волонтерами працюють для забезпечення потреб збройних сил України. Працівники відповідних служб та управлінь департаменту вже доставили окремим гірсько-штурмовій, мотопіхотній та артилерійській бригадам 7 одиниць транспортних засобів, медичні препарати, планшети, більше 50 тон продуктів харчування, одяг, засоби гігієни, плівку, скоби, утеплювач, біг-беги для укріплення позицій, повербанки, мобільні телефони та сім-карти.

Також співробітники відповідних служб Департаменту інфраструктури та благоустрою займаються вивезенням поранених та загиблих із зони бойових дій.

Окрім того, працівники комунальних служб, підпорядкованих Департаменту, розвантажують гуманітарні вантажі та працюють над фортифікаційним укріпленням міста.

Хочу ще додати, що я постійно розповідаю вам про роботу наших комунальників, освітян, медиків, працівників соцзахисту та спорту, тому що вважаю, що місто має знати про їхню самовіддану та нелегку працю в часи війни. Це трудолюбиві та відповідальні патріоти рідного Запоріжжя та всієї України. Вони всі справді дуже великі молодці. Вони – надійний тил. І я пишаюся тим, що живу та працюю з ними в одному місті.

Разом ми переможемо!

Слава нації!

ДЖЕРЕЛО