У практику роботи Дніпропетровського обласного профоб’єднання вже давно увійшло проведення Днів профцентру, виїзних засідань його президії безпосередньо на кращих підприємствах регіону.

Це дозволяє краще знайомитись з досвідом соціального партнерства та пропагувати його іншим профорганізація.

І зовсім не випадково чергове засідання президії облпрофоб’єднання 20 січня було проведене на комунальному підприємстві «Аульський водовід», плідне співробітництво керівництва якого з профорганізацією дає конкретні позитивні результати.

Свого часу  там було чимало проблем. Але з приходом кілька років тому нового керівника Віталія Неопрятного ситуація на цьому дуже важливому для жителів області підприємстві почала змінюватися на краще. Воно було виведене зі стану банкрутства, погашено заборгованість із зарплати.

Завдяки співпраці адміністрації з профспілковим комітетом, який очолює Юрій Тараненко, багато робиться в розрізі колективного договору і для соціального розвитку, поліпшення умов праці та виробничого побуту (тільки минулого року на це було витрачено понад 1 мільйон гривень).

 Велика увага приділяється оздоровленню працівників та їхніх дітей. Зокрема, у ДОЗ «Комунарець» обкому профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова Анастасія Демідова), якому «Аульській водовід» надає значну допомогу. (За підсумками минулорічної дитячої оздоровчої кампанії генеральний директор підприємства В. Неопрятний, за поданням галузевої профспілки, був відзначений Почесною грамотою Федерації профспілок України).

Члени президії облпрофцентру ознайомились з діяльністю підприємства, побутовими умовами його працівників. Там зроблено все для того, щоб люди ефективно працювали й відпочивали: є добре обладнані теплі роздягальні, душові, сауна, басейн, кімнати відпочинку.

Для проїзду працівників на роботу було придбано два комфортабельних автобуси. І така турбота дозволяє зберегти кістяк трудового колективу (нещодавно до аульців приєднався й Кам'янський водоканал); немає плинності кадрів, бо трудівники, відчуваючи стабільність і піклування адміністрації та профкому, дорожать робочим місцем.

 - Керівництво підприємства, – розповіла голова галузевого обкому профспілки Анастасія Демідова, - багато робить для поліпшення умов праці і не випадково цей колектив за підсумками конкурсу з питань охорони праці, який проводив ЦК галузевої профспілки, у 2021 році зайняв перше місце. Завжди відгукуються вони і на наші звернення і надають допомогу в підготовці ДОЗ «Комунарець» до оздоровчої компанії і під час її проведення. Надається суттєва допомога і об’єднаним територіальним громадам, де проживають працівники підприємства. Заслуговує на увагу й накопичений там  досвід колдоговірної роботи, який заслуговує на широке розповсюдження.

Під час заходу голова облпрофобєднання Віталій Дубіль вручив генеральному директору КП «Аульський водовід» В. Неопрятному почесний знак ФПУ «За розвиток соціального партнерства».

Були також відзначені кращі профспілкові активісти.

Ознайомлення членів президії облпрофцентру з роботою цього надзвичайно важливого для області підприємства, - заначив Віталій Дубіль, -залишило дуже приємне враження. Вони наочно переконалися, що навіть у нинішніх складних економічних умовах завдяки соціальному партнерству можна гарантувати стабільну виробничу діяльність.