22 грудня 2021 року відбулося розширене засідання президії Запорізької обласної організації  Профспілки за участі голів профкомів галузевих підприємств. Загалом у плановому заході взяли участь 28 профактивістів.

На засіданні розглянуто низку важливих питань.

Зокрема, головний бухгалтер обкому Профспілки Валентина Холод проінформувала присутніх про виконання профспілковими комітетами статутних вимог щодо повноти збору та відрахування членських профвнесків. Плановий річний показник за статтею «Членські профспілкові внески» станом на 22.12.2021 виконаний на 98,0%.

Підприємствам-боржникам, які заборгували профспілкові внески, неодноразово направлялися вимоги та претензії, що дало можливість домогтися часткового погашення заборгованості майже на 270,0 тис.грн. Враховуючи планові надходження до кінця грудня, передбачається, що дохідна частина зведеного річного бюджету із профвнесків буде виконана 100%.  

Заворгвідділу обкому Профспілки Тетяна Солодовнікова поінформувала  про діяльність первинок щодо мотивації профспілкового членства, наголосивши на її пріоритетних напрямах: колдоговірному процесі, контролі виконання угод і зобов’язань, правозахисній роботі, охороні праці, зростанні рівня оплати праці та поверненні зарплатних боргів, навчанні профактиву, оздоровленні працівників, фізкультурно-спортивній та культурно-масовій роботі, тощо.         

Члени президії затвердили план основних заходів обкому Профспілки на І півріччя 2022 року, регламент роботи президії та пленуму обкому Профспілки.

По завершенню президії кожному члену президії вручена добірка матеріалів з актуальних питань сьогодення на 6 сторінках.

Учасникам заходу доведена позиція ФПУ щодо конфіскації профспілкового майна та перешкоджання статутній діяльності профспілок та інше.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.