З Днем народження трамвайчик!

Колектив КП «Конотопське трамвайне управління» відсвяткував 72-гу річницю пуску першого трамвая.

21 грудня 1949 року головною вулицею Конотопа повільно, упевнено, із ледь чутним передзвоном, по недавно прокладеній колії рушив перший трамвайний вагон, заповнений конотопцями,  які брали участь у будівництві.

Це була велика подія в нашому місті, яка з роками стала історичною.

22 грудня о 6 годині  10 хвилин  два трамвайні вагони вирушили в перший рейс.

24 грудня того ж року, рішенням №736 виконавчого комітету Конотопської міської Ради  будівництво Конотопського трамвая загальною довжиною колії 3,2 км, методом народного будівництва, визнано закінченим. Тоді Конотоп став двадцять п’ятим  містом в Україні, яке одержало такий дешевий та зручний  вид міського пасажирського транспорту.

За 72 роки свого існування Конотопський трамвай пережив і злети і падіння.

Були часи  «золотої епохи розвитку», і були часи занепаду. Були часи, коли трамвай був на порозі закриття внаслідок  своєї нерентабельності, була і загроза знищення із-за політичних поглядів. Але завдяки принциповій позиції профспілкової організації,  наполегливій та відданій праці кожного працівника нашого підприємства та любові й зусиллям небайдужих жителів міста до трамвая, конотопчани переконалися в необхідності його стабільності та розвитку.

Вітаю всіх містян з Днем народження нашого улюбленого  Конотопського трамвая.

72 ─ це поважний вік. Тому, якщо зустрінете цього поважного трудівника на вулицях нашого міста, вклоніться йому та привітайте посмішкою, він заслуговує вашої шани.  А у відповідь отримаєте, веселий, такий звичний нам усім передзвін та вміле і професійне перевезення до пункту призначення.

Дякую своїм колегам, ветеранам, тим, хто пройшов трудовий шлях на підприємстві, хто пов’язав свої долі і присвятив своє життя із трамваєм, за сумлінну працю, високий професіоналізм у роботі,  за відданість своїй справі.

Бажаю кожному добра, миру, задоволення від роботи, успіхів у праці, віри у майбутнє, нових трудових здобутків та перемог, щастя, здоров’я і благополуччя! А трамваю ─ розвитку, стабільності і,  звичайно ж, постійного струму та надійної колії!

З повагою до всіх, з любов’ю до Конотопського трамвая, НАТАЛІЯ Кузько