9-10 вересня 2021 року в конференц-залі санаторію «Святі гори» м. Святогірськ було проведено розширене виїзне засідання Президії Донецької обласної організації Профспілки та семінар-нараду за участю профспілкового активу 20 галузевих підприємств області.

 Відповідно до порядку денного Президією була розглянута низка питань, зокрема про підсумки оздоровлення трудящих, членів їх сімей та  дітей влітку 2021 року; про практику роботи профспілкової організації КП «Маріупольське ВУ ВКГ» щодо захисту соціально-економічних прав спілчан та посилення мотивації профспілкового членства; про заохочення та виплати членам профспілки.

 При розгляді першого питання порядку денного – про підсумки оздоровлення трудящих, членів їх сімей та дітей влітку 2021 року, голова  обкому Профспілки зазначила, що оздоровчий сезон  для працівників галузі та членів їх сімей  пройшов згідно з оздоровчими програмами,  які передбачені колективними договорами.

           Організаціями області оздоровлено 6,0 тис. осіб, у тому числі майже 1,8 тис. дітей. Особливу увагу профспілкові організації приділяли оздоровленню дітей працівників галузі з багатодітних та малозабезпечених сімей, учасників АТО, ООС.

Значну роботу з організації оздоровлення та відпочинку працюючих і членів їх сімей проведено профспілковими організаціями  обласного КП «Донецьктеплокомуненерго» і ККП «Маріупольтепломережа». Завдяки плідній співпраці профспілкових комітетів з роботодавцями, які своєчасно і повною мірою перераховують кошти на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу, оздоровлено 1508 та 1333 осіб, в тому числі 596 та 453 дітей відповідно.

 Таке піклування про здоров’я та відпочинок працівників, їх сімей і дітей позитивно відбивається на їх відношенні до праці та її результатів, знижується плинність кадрів та підвищується продуктивність праці. Так, станом на 10.09.2021 року більшість об’єктів підприємств уже готові до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 року.

За показниками оздоровлення в поточному році профспілковому активу вручені Грамоти обласної організації Профспілки та грошові виплати.

Під час розгляду другого питання порядку денного члени президії ознайомились з інформацією про практику роботи первинної профспілкової організації КП «Маріупольське ВУ ВКГ» щодо  соціального захисту працівників підприємства та мотивації профспілкового членства.

Також на Президії була розглянута ще низка актуальних питань.    

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.

 По завершенні засідання Президії, семінар-нараду відкрила голова обкому Профспілки Ірина Очеретько, яка поінформувала учасників про  результати VIII  з` їзду ФПУ,  роботу ЦК галузевої Профспілки та ознайомила присутніх із змінами до Статуту Профспілки.

Головний бухгалтер Донецької обласної організації Профспілки Сердюк Г.В. зупинилась  на  питаннях ведення бухгалтерського облікув первинних профспілкових організаціях, порядку оподаткування та складання фінансової та податкової звітності.

Семінар-нарада пройшов конструктивно – його учасники ставили питання, висловлювали свої думки, вели дискусії.

Учасники семінару отримали примірники Статуту Профспілки,  Галузевої угоди, методичні матеріали з організаційної та фінансової роботи, інформаційну літературу, газети «Вісті Профспілки життєзабезпечення».

Також учасники заходу мали можливість ознайомитись з роботою та інфраструктурою санаторію «Святі гори» щодо можливості організації на його базі оздоровлення та відпочинку членів профспілки та їх сімей.