СЕМІНАР-НАРАДА

 На початку осені в галузі стало доброю традицією підводити підсумки оздоровлення працівників галузі та їх дітей.

Семінар-нараду на якій йшлося про виконання колективних договорів підприємств галузі з цих  питань , а також про заходи подальшої роботи Профспілки по захисту прав і інтересів працюючих проведено  на базі пансіонату «Рута» (смт Затока, Одеська область).

В семінарі взяли участь та виступили: Голова Центрального комітету Профспілки Олексій Романюк; Голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок –  Віталій Дубіль; Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимир  Верхотурцев.

Під час семінару були розглянуті актуальні тематичні питання.

Про захист прав та інтересів працівників галузі, перспективи застосування нових форм й методів роботи доповіла Голова галузевого обкому Анастасія Демідова.

В доповіді зроблено обласний моніторинг з оздоровлення, відмічена робота тих керівних працівників та профспілкових комітетів, хто не тільки проводив власне оздоровлення, а і переймався роботою дитячих оздоровчих закладів, виконував в них в рамках благодійності значний обсяг робіт.

Всі вони нагороджені грамотами, подяками, знаками і не тільки обкому Профспілки, а і ФПУ, ЦК галузевої Профспілки, обласного об’єднання профспілок.

Голова ЦК Профспілки Олексій Романюк зупинився на  актуальних питаннях взаємодії з організаціями роботодавців, виконанні чинного в Україні законодавства з цих питань. Крім цього, на питаннях: про надзвичайну ситуацію у сфері питного водопостачання, відповідності питної води санітарним нормам та поступових заходах щодо вирішення цих питань,  законопроекті  «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки, стан тарифоутворення на підприємствах галузі та проект Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах, який готується до прийняття.

Віталій Дубіль висвітлив питання, які вирішувалися для підприємств області через тристоронню нараду, особливо з питань надання фінансової підтримки органами місцевого самоврядування, продовження цієї роботи,   про вклад працівників галузі в збереження стабільності та порядку, покращення добробуту мешканців області.

Володимир  Верхотурцев ознайомив учасників семінару-наради  з багаторічним  досвідом дієвого соціального діалогу між обласною профорганізацією і департаментом. Зупинився на питаннях  з охорони праці, проведенні спільних обласних оглядів, оздоровлення. Результатом всього цього є Територіальна угода, яка укладена цього річ.

Далі були виступи директорів: пансіонату «Рута» - Валерія Коріня, та пансіонату «Зоря» Христини Корінь,  які розповіли про нові форми оздоровлення та відпочинку,   поділилися з присутніми особистим досвідом роботи в цьому напрямку,  преференціях, які будуть надаватися підприємствам по укладеним договорам на оздоровлення.

Учасники семінару наголосили, що  напередодні колдоговірної роботи 2022 року профспілковий актив галузі чекає велика робота: домогтися включення в колдоговори коштів, які б сприяли виконанню  усіх запланованих заходів.

Також,учасники семінару-навчання мали чудову можливість після офіційної частини цього заходу відпочити на березі Чорного моря, насолодитися морським повітрям та місцевими мальовничими краєвидами.