Спілчани Харківщини відпочили та оздоровилися

 Осінь ранкової прохолодою нагадує нам, що офіційно вступила у свої права та закриває оксамитовий сезон.

Настав час підбити підсумки літнього відпочинку та оздоровленнянаших спілчан та їх сімей.

 Харківська обласна організація Профспілки, дотримуючись карантинних обмежень, намагалась за пільговою вартістю забезпечити повноцінний відпочинок працівникам, оздоровити дітей у комфортабельних здравницях,розташованих на популярних морських курортах України.

 На жаль, через поширення коронавірусної інфекції, оздоровча компанія 2021года в Україні опинилася під загрозою зриву.

Ковідний сезон минулого літа завдав значного удару індустрії дитячого відпочинку. Частина таборів не була відкрита взагалі. Зокрема, ДВОО «Факел», ПВОО «Ромашка» та БВ «АКВА» КП «Харківводоканал» так і не відновили свою роботу в цьому сезоні. Голови первинних організацій профспілки активізували свою роботу з пошуку нових місць для оздоровлення дітей, враховуючи бажання батьків про розташування табору неподалік від міста, аби у разі необхідності швидко приїхати.

Популярності набула сімейна форма відпочинку. Первинні профспілкові організації галузі придбали путівки до заміських оздоровчих установобласті та за її межами.Влітку гостей зустріли БВ «БМВ» у Харківській обл., БВ «Соїча» Старосалтівського р-ну Харківської обл. та пансіонат «Блакитна Даль» пгт. Кирилівка на Азовському морі.Протягом цього сезонуоздоровилися понад тисячі дорослих, в тому числі 72 дитини. Дитячі табори відвідали 139 відпочиваючих.

Значна частина дітей працівників галузі обрали ДОТ «БМВ».  Мінеральна вода Березовського джерела, арома- та фітотерапія, лікувальне плавання в критому басейні, збалансоване 5-ти разове харчування, спортивні та культурні заходи – все це залишило приємні спогади, позитивні емоції  і, звісно, зміцнилоздоров'я гостей табору.

Профспілкові комітети частково оплатили відпочинок дітей в дитячому оздоровчому таборі профільного типу Харківського приватного навчально-виховного комплексу «Авторська школа Бойко». Колектив молодих  та енергійних вожатих цього табору, а також  досвідчені професійні вчителістворили все для активного, пізнавального та здорового проведення часу в оздоровчому закладі.  Для батьків регулярно надавалися  фотозвіти.

Цього року діти спілчан також відвідали мовний табір  у Карпатах «Fayno Camp Yaremche», де мали змогу підвищити рівень англійської у спілкуванні з native speakers (носіями мови).

Оздоровлення працівників галузі та їх дітей є одним з пріоритетних питань в діяльності більшості профспілкових організацій. Незважаючи на всі труднощі цього року, спільними зусиллями господарських керівників та профспілок,нам вдалося провести вдалу оздоровчу кампанію.