У першу п'ятницю вересня комунальники м. Суми змагалися за звання найспритніших в рамках XXI Спартакіади з літніх видів спорту.

Спартакіада пройшла на території дитячого оздоровчого табору «Зоряний» КП «Шляхрембуд». Організаторами змагань стали Сумська обласна організація Профспілки та обласне фізкультурно-спортивне товариство «Спартак».

Спортивне свято розпочалося  парадом команд-учасниць Спартакіади. В змаганнях взяли участь понад 60 учасників із чотирьох команд галузі, а саме: КП «Міськводоканал», КП «Електроавтотранс», КП «Шляхрембуд» та Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Сумської обласної державної адміністрації.

Зі словами привітання до працівників галузі звернулися голова Сумської обласної організації Профспілки Тетяна Масенко та голова Сумської обласної організації ФСТ «Спартак» Тетяна Павловська.

Під звуки гімну було піднято Державний прапор України, після чого розпочалася безкомпромісна боротьба за нагороди із семи видів спорту: комбінованої естафети, настільного тенісу, дартсу, шашок, міні-футболу, волейболу та перетягування канату.

Розпочали спартакіаду змагання з комбінованої естафети, де першими на фініш прийшли працівники КП «Шляхрембуд», другими були спортсмени КП «Міськводоканал», а третє місце у команди КП «Електроавтотранс».

Волейбольний турнір приніс перемогу команді КП «Шляхрембуд», друге місце вибороли спортсмени КП «Міськводоканал», третьою була команда КП «Електроавтотранс».

Турнір з міні-футболу також виграла команда КП «Шляхрембуд», друге місце у спортсменів КП «Електроавтотранс», третє місце посіли футболісти КП «Міськводоканал».

У змаганнях з шашок брали участь як чоловіки, так і жінки. Серед чоловіків у трійку призерів увійшли Кучменко Олексій (КП «Електроавтотранс»), Жук Сергій (КП «Міськводоканал») та Рекуненко Сергій (КП «Шляхрембуд»). Серед жінок перемогу святкувала Аленікова Юлія (КП «Міськводоканал»), другою була Ферфецька Світлана (КП «Електроавтотранс»), а третє місце посіла Петренко Світлана (Департамент ЖКГ та енергоефективності Сумської ОДА).

Змагання з настільного тенісу проводилися як серед чоловіків, так і серед жінок. У чоловіків перемогу виборов Сергієнко Сергій (КП «Шляхрембуд»), другий був Ульянченко Юрій (КП «Міськводоканал»), а третє місце у Коваленка Олега (КП «Електроавтотранс»). Серед жінок у трійку призерів увійшли Бутенко Наталія (КП «Шляхрембуд»), Лук’яненко Оксана (КП «Міськводоканал») та Ферфецька Світлана (КП «Електроавтотранс»).

Кращий результат у дартсі показав Середа Роман (КП «Електроавтотранс»), другим був Гоженко Василь (КП «Шляхрембуд»), а третім – Кривомаз Максим (КП «Міськводоканал»).

Як і очікувалося, найбільш видовищною і напруженою була боротьба з перетягування канату. Цей вид спорту завжди викликає у вболівальників особливий інтерес. Під гучні крики вболівальників перше місце виборола команда КП «Міськводоканал», на другому місці опинилася команда КП «Шляхрембуд», а третє – у команди КП «Електроавтотранс».

Цьогоріч боротьба за перемогу була запеклою, проте проходила в дружній атмосфері.

Воля, гарт і спритність привели до переможного першого загальнокомандного місця колектив КП «Шляхрембуд». «Срібло» виборола команда КП «Міськводоканал», а колектив КП «Електроавтотранс» посів почесне третє місце.

Переможці Спартакіади в командному та індивідуальному заліку отримали кубки, медалі, дипломи та грамоти організаторів Спартакіади.

ФОТОРЕПОРТАЖ ЗІ ЗМАГАНЬ