Цього року своє 45-річчя відзначив дитячий оздоровчий заклад «Комунарець» Дніпропетровської обласної організації Профспілки.

 За майже півсторіччя в оздоровниці, розташованій у чарівній місцевості  Царичанського району на березі річки Оріль, відпочили  та оздоровилися  десятки тисяч дітей.

Комфорт та затишок маленьких гостей забезпечують стаціонарні двоповерхові корпуса, кімнати на 5 осіб, чудові холи, яскраво прикрашена Петриківським розписом їдальня, затишні альтанки,  сучасні басейни, дитячий та спортивний майданчики.

Тут створені всі умови для дитячого відпочинку і спілкування, про що піклується колектив вихователів на чолі з директором ДОЗ Іриною Бараннік.

Особлива увага приділяється національно-патріотичному вихованню дітей - з вихованцями табору проводилися різні тематичні конкурси: «Співаємо українське», «З Україною в серці», «Ой на Івана, ой на купала…» , «Ми родом з України».

Юні відпочивальники мають змогу розвивати свої  творчі, спортивні та інтелектуальні здібності. Цьому  сприяє робота  численних майстерень, студій та гуртків.

Зауважимо, що майже всі  ігри  і спортивні заняття проводяться на вулиці або на  мальовничих лісових галявинах,  організовуються пішохідні екскурсії та змагання, що дає змогу відірвати дітей від ґаджетів і  отримати максимум адреналіну, енергії та бадьорості від літнього відпочинку.

В «Комунарці» все для дітей - режим дня відповідає  потребам дитини, оскільки в ньому гармонійно поєднані відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій.  В закладі все продумано та сплановано до дрібниць, що робить відпочинок дітей яскравим та незабутнім.

Разом з тим,  завдяки фінансовій  підтримці Дніпропетровської обласної організації Профспілки та трудових колективів галузі, заклад має можливість і надалі розвиватися і розбудовувати свою інфраструктуру. Так на початок літа  виконані  роботи з ремонту і оновленню матеріальної бази, технологічного і холодильного устаткування, заміні меблів, м'якого інвентаря,  благоустрою територій  тощо.   Наразі ведеться будівництво нового сучасного плавального басейну.

 «Комунарцю» є чим пишатись!  Його знають і люблять, тому на урочисті з нагоди ювілею оздоровниці приїхало багато гостей.

Колектив та вихованців «Комунарця» привітали Голова ЦК Профспілки - Олексій Романюк, Голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок   Віталій Дубіль, Голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки Анастасія Демідова, заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Верхотурцев, керівники підприємств галузі та представники місцевої влади.

Олексій Романюк зауважив, що одним із пріоритетів у роботі виборних органів галузевої Профспілки  традиційно залишається напрямок, пов’язаний з забезпеченням спілчан соціальними та духовним потребами та запитами, оздоровлення – це одна із  важливих складових цього напрямку.  Профспілка прикладає максимум зусиль для того, щоб працівники і члени їх сімей мали змогу відпочити і оздоровитися.

І сьогодні, попри рік пандемії, соціально-економічні негаразди та інші негативні фактори було збережено та забезпечено роботу цієї оздоровниці, яка радо зустріла своїх відпочивальників.

Голова ЦК Профспілки подякував всім партнерам по  соціальному діалогу, які докладають чимало зусиль для забезпечення функціонування дитячих  оздоровниць, побажав колективу успіхів у роботі, а дітям насиченого позитивними  і яскравими емоціями відпочинку!

В свою чергу Голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок   Віталій Дубіль відзначив, що досвід і практика роботи обласної профспілкової організації комунальників у взаємодії з господарниками з організації гідних умов праці та оздоровлення працівників і членів їхніх сімей заслуговують на похвалу та розповсюдження. Це яскравий приклад дієвого соціального партнерства.

Звичайно, було ще  багато теплих слів привітань і подарунків від гостей, а також нагородження  кращих працівників закладу та його вихованців.