ЧАРІВНИЙ КУТОЧОК ДИТЯЧОГО ЩАСТЯ «КОМУНАРЕЦЬ»

Сяйвом сонця все залито - в нас гостює справжнє літо!

   Літо – найкраща пора для спілкування з природою, постійна зміна вражень, зустріч з невідомим. Це час, коли діти мають можливість зняти психологічне напруження, яке накопичилося протягом навчального року, уважно подивитися навколо себе і побачити що дивовижне і прекрасне поруч.

  Літній відпочинок сьогодні – це не тільки соціальний захист, це можливість для творчого розвитку, збагачення духовного світу дитини. 

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Комунарець»  розташований в Царичанському районі, на березі річки Оріль. Стаціонарні двоповерхові корпуса, кімнати на 5 чоловік, чудові холи, яскрава, розписана Петриківським розписом їдальня, красиві альтанки, басейни, дитячий та спортивний майданчики.

   Відпочиваючи в таборі діти чекають дива, казкових вражень, нових відкриттів, тому кожна наша зміна має цікаву тему, яка розгортається та розвивається на протязі двох тижнів. Перша зміна «Веселкове дитинство», друга – «Ювілейна феєрія».Пріоритетними напрямками роботи табору є оздоровлення, загартування, виховання і розвиток творчого потенціалу дітей. Майже кожний день має свою назву «Розкажи мені про себе», «Квітуче дитинство», «Веселковий зорепад», «Яскраві кольори майбутнього», «День добрих справ», «Літній десерт», «А ми на стилі….». Діти з задоволенням приймають  участь у конкурсно-розважальних та ігрових  програмах, квестах.

  Особлива увага приділялась національно-патріотичному вихованню, повазі до народних звичаїв та традицій. В перший день діти знайомляться з територією закладу, відвідують музей табору, вивчають закони ДЗОВ «Комунарець». З вихованцями табору проводилися різні тематичні конкурси: «Співаємо українське», «З Україною в серці», «Ой на Івана, ой на купала…» , «Ми родом з України».

    Діти постійно перебувають на свіжому повітрі, майже всі  ігри  і спортивні заняття проводяться на вулиці або на лісових галявинах.

   Фізично-оздоровчому вихованню сприяють спортивні  ігри , пішохідні екскурсії, змагання. За традицією в таборі яскраво проходило відкриття малих олімпійських ігор, змагання з футболу, волейболу, легкої атлетики, шашки, теніс, плавання. Вихованці табору одержали максимум адреналіну, енергії та бадьорості у  змаганнях  «Ігри патріотів», «Веселі козачата». Всі переможці МОІ були нагороджені в кінці зміни грамотами та подарунками. В закладі працюють різні творчі майстерні: «Презент», «Місто майстрів», «Чарівна палітра», арт-студія «Ваш вихід артисте!», хореографічна студія «Вінтаж», «ігроленд». Діти постійно відвідували креативні майстер-класи, де виготовляли поробки в  різних стилях: декупаж, скраббукінг, квіллінг, об` ємна аплікація, малювання в техніці паспарту, пальчикографія, гравюра.

  Режим дня відповідав  потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій.  В закладі все продумано та сплановано до дрібниць, збалансоване 6-ти разове харчування, медичне обслуговування, оздоровчі процедури. Комфортні побутові умови, творчий пошук, гурткова робота, ігрові програми, екскурсії, спілкування з рослинним та тваринним світом,  все це робить відпочинок дітей яскравим та незабутнім.

  Команда працівників ДЗОВ «Комунарець» за підтримкою Дніпропетровської обласної організації Профспілки працівників,а також підприємств галузі створюють атмосферу добра, позитиву, комфортного  відпочинку. Діти отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх все літо.

     Наші діти завжди з великою теплотою згадують табір «Комунарець» і мріють повернутися на наступне літо!

 

Начальник ДЗОВ «Комунарець», І.Б.Бараннік