І ЗНОВУ РАЗОМ!

Мрії збуваються…

Так, цього року вони збулися для багатьох дітей, які відпочивають багато років в ДЗОВ « Комунарець+» і для тих, що приїхали вперше.

 

Минулого року  заклад не працював, оскільки  в країні були запровадженні карантинні обмеження, внаслідок  розповсяюдження коронавірусної інфекції.

І ось нарешті, першого липня поточного року  він відкрив свої двері оновлений, яскравий і як завжди привітний.

Готуючись до свого 45 річчя в закладі силами багатьох підприємств галузі і працівників закладу оновлені  умови проживання дітей, вони стали ще  комфортнішими,   душові, кімнати гігієни, санвузли, умивальники, басейни, спортивні і ігрові майданчики набули нового вигляду.

  Крім цього, виконані  роботи по ремонту і оновленню матеріальної бази, технологічного і холодильного устаткування, заміні меблів, м'якого інвентаря,  благоустрою територій  та ін.

Зокрема, завдяки переданому обласним об’єднанням профспілок на баланс закладу устаткування для ідальні, а саме: посудомийної машини, холодильної камери, жарової шафи, тістовимішувача в дитячому закладі  запущений до експлуатації новий цех випічки кондитерських, хлібних виробів.

Проведена коштовна заміна силового кабелю в закладі.

Капітально відремонтовані  склади для зберігання сипучих виробів та овочів, будинки, гуртожитки розташовані на території закладу, виконано багато іншої роботи.

Крім двох наявних басейнів для купання дітей, в стадії будівництва  ще один плавальний басейн розміром 20  на 14 метрів .

Такі підприємства як: КП « Аульський водовід» ДОР, КП « Теплоенерго» ДМР, КП «Міськсвітло» ДМР, КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР та деякі інші не байдужі до дитячого оздоровлення,  доклали чимало зусиль, щоб сьогодні він засяяв дитячими посмішками.

Ландшафтний дизайн, куточки з дитячих казок зроблені працівниками закладу приваблюють дітей, - біля них завжди людно для селфі та відео зйомок батькам та друзям.

Особлива тема це харчування.

Діти отримують різноманітне, повноцінне, калорійне, якісне шестиразове харчування. У раціоні - свіжі фрукти, соки, йогурти, м'ясні і рибні делікатеси, мед, випічка, кондитерські вироби.   Щодня отримують кисневі коктейлі. «Пити пінку» їм дуже подобається. По відгуках, які залишають  в соціальних мережах діти і їх батьки, таким відпочинком  вони  задоволені.   

 Велику увагу в закладі приділяють патріотичному вихованню дітей.  Місто де він розташований само по собі є історичне.  Із своїми козацькими традиціями, звичаями, обрядами, Тому , відвідування музеїв,  історичних місць, козацьких садиб дуже подобається дітям.

У дитячому закладі працюють більше 10 гуртків  найрізноманітнішої спрямованості, а також  спортивні секції,організовуються конкурси, фестивалі, змагання, спартакіади.   Кожна зміна має свою тематичну назву.

Усе це допомагає дітям  весело і цікаво відпочити, знайти нових друзів. Будь-яка активність дітей - творча, громадська, колективна, винахідницька  заохочується пам'ятними призами, дипломами, грамотами, подарунками.

Першу оздоровчу зміну відкрила  голова обкому Профспілки А. Демідова. Її радісно зустріли діти і розповіли про  мрію повернутися знову в цей оздоровчий заклад, оскільки він  їм дуже сподобався. 

Тому , голова обкому Профспілки пообіцяла зробити таким дітям вартість путівки значно дешевше.