З 29 червня по 1 липня поточного року Одеським обкомом Профспілки на базі відпочинку «Рапана» в смт. Затока проведено виїзний семінар-навчання з профспілковим активом 25 галузевих підприємств області.

Відкрила цей захід голова обласної організації Профспілки Поліна Накул, яка презентувала  програму семінару.

 Відповідно до плану роботи, учасники семінару мали можливість детально розглянути питання ведення колдоговірної роботи, діловодства, організаційної та мотиваційної роботи в первинних профспілкових організаціях, бюджетної політики, практичної роботи по громадському контролю за станом оплати і охорони праці, практичному вирішенню проблемних та конфліктних питань тощо.

До  профспілкового активу було доведено інформацію про результати 8-го з’їзду Федерації профспілок України, роботу Центрального комітету  галузевої Профспілки. 

 Спеціалісти обласної організації Профспілки  висвітлили  актуальні питання  щодо правових засад організації та порядку ведення соціального діалогу, мотивації профспілкового членства, оздоровлення дітей, фінансово-господарської діяльності первинок та інших актуальних напрямках профспілкової діяльності.

Значна увага фахівців обкому Профспілки була спрямована на обов’язкове та своєчасне втілення на галузевих підприємствах норм Галузевої угоди та державних гарантій з питань оплати та охорони праці.

На допомогу профспілковому активу та спеціалістам підприємств було розроблено рекомендації по застосуванню норм Галузевої угоди при розробці штатних розкладів в розрізі підгалузей.

Проведено практичне заняття з основних питань роботи профкому і роботодавців у вирішенні розбіжностей при застосуванні норм чинного трудового законодавства до працівників підприємств.

Головний бухгалтер Одеської облорганізації Профспілки Ірина Садула детально зупинилась на джерелах формування бюджету в первинних організаціях Профспілки та особливостях виплат. Також вона прокоментувала вимоги щодо оформлення бухгалтерських документів та ведення обліку.

На допомогу профкому, ревізійній комісії та скарбникам підготовлено рекомендації з прикладами по оформленню відповідних фінансових документів  по організації і проведенню профспілкових заходів, при виконанні Статутних завдань та планів робіт.

Фахівець з діяльності професійних спілок Денис Горішко розповів учасникам семінару про порядок підготовки та проведення засідання профкому, профспілкових зборів (конференцій), планування поточної роботи, забезпечення інформованості членів Профспілки, гласності та інші тонкощі оргроботи та діловодства.

По завершенню занять, кожен  учасник семінару отримав добірку зразків профспілкових документів, яка для зручності  при  подальшому застосуванні в роботі, була продубльована і направлена в кожну організацію в електронному вигляді.