24 червня 2021 року відбувся ІІ пленум Сумської обласної організації Профспілки, на засіданні якого було розглянуте питання про виконання рішень VII з’їзду Профспілки щодо посилення мотивації профспілкового членства.

З доповіддю виступила голова обласної організації Профспілки Тетяна Масенко, яка відзначила, що виборні органи обласної галузевої Профспілки проводять послідовну роботу по захисту трудових, соціально-економічних прав і гарантій працівників галузей, підвищенню ролі профспілки у соціально-політичному житті, виконанню рішень VII з’їзду, статутних та програмних завдань Профспілки здійснюючи громадський контроль за дотриманням законодавства України з питань умов оплати та  охорони праці, соціального захисту.

Під контролем Президії обкому Профспілки та інших виборних профорганів знаходиться виконання галузевих і регіональної угод та колективних договорів.

Для організаційного зміцнення та посилення авторитету Профспілки, її виборні органи застосовують усталені та нові форми і методи роботи.

Пленум прийняв рішення вважати головним завданням президії обкому Профспілки – забезпечення організаційної роботи первинних профспілкових організацій спрямованих на захист трудових прав, гідної оплати, умов та безпеки праці членів Профспілки, спрямування зусиль на розв’язання гострих проблем підприємств, підвищення якості обслуговування споживачів послуг. Постійно проводити в первинних профспілкових організаціях роботу щодо посилення мотивації профспілкового членства, залучення до профспілок молоді та підвищення авторитету Профспілки.

Також на Пленумі були підбиті підсумки виконання бюджету обласної організації Профспілки за 2020 рік та прийнято кошторис на 2021 рік.

Учасники пленуму взяли участь в обговоренні питань порядку денного, отримали примірники Статуту Профспілки, Галузевої угоди, газети «Вісті Профспілки життєзабезпечення», інформаційний вісник обласної організації Профспілки тощо.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.