Виставка декоративно - прикладного мистецтва

Творчість - це процес діяльності людини, результатом якого є створення нових за якістю матеріальних і духовних цінностей, що відрізняються унікальністю, оригінальністю і неповторністю.

У творчому процесі одночасно задіяні уява і майстерність, які людина набуває, отримуючи знання і втілюючи їх у життя на практиці. Творчість є активним станом і проявом свободи людини, це дар, даний людині згори.

Необов'язково бути великим і талановитим, щоб творити, створювати красу і дарувати людям любов і добро до всього оточуючого.

Сьогодні заняття творчістю доступні кожній людині, оскільки  існують різні види мистецтв, і кожен може вибрати заняття до душі. Саме творчість здатна  допомогти людині пережиті непрості часи, відпочити від суворої реальності, проявити свій потенціал і розкрити найпотаємніші  куточки душі.

         Отже, щорічно, під час  масових заходів, які проводить Харківська обласна організація Профспілки, проходить виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва. У ній беруть участь всі бажаючі творчі і талановиті члени галузевої Профспілки.

Разом з тим, зважаючи на  ситуацію, яка виникла внаслідок пандемії коронавірусу COVID-19 і запровадження карантинних обмежень, в цьому році, виставка декоративно-прикладного мистецтва проходила в незвичайній формі. З залученням сучасних технологій всі експонати  виставки були представлені для ознайомлення широкому загалу в форматі віртуального простору, тобто через Veeam Explorer.

 

 У виставці взяли участь понад 30 осіб,  в тому числі і діти працівників підприємств м. Харкова та Харківської області: КП «Харківблагоустрій», КП «Харківводоканал», КП «Харківські теплові мережі », КП «Ритуал», СКП «Харківзеленбуд», КП «Благоустрій» м.Ізюм та КП «Богодуховжітло» м.Богодухів.

 На виставці було представлено понад 60 робіт майстрів в різних техніках. Наприклад, вишивання хрестиком - це хобі на все життя і дуже багатогранний вид рукоділля, дуже древній вид народного мистецтва, його різноманіття вражає.    Представлених робіт в техніці вишивання хрестиком була неймовірна кількість. Та й самі роботи були високого рівня виконання. Одним з переможців, які посіли 1 місце в цій номінації стала -  Терещенко Наталія Іванівна – двірник дільниці №2 філії  Шевченківського району  КП «Харківблагоустрій».

Незвичайні роботи в техніці «Вишивка бісером» - 1 місце в цій номінації получила Романенко Світлана Павлівна – медичний працівник  КСіМ – КП «Харківводоканал».

Люди прагнуть самостійно виготовляти своїми руками красиві речі, і у них це чудово виходить в техніці «В'язання гачком» створюються дивовижно красиві плетені  іграшки.

Глядачі могли побачити  надзвичайно цікаві роботи методом малювання картин за номерами, роботи маслом, а також декоративні вироби з природного матеріалу.  У номінації «Іграшки в'язані» перемогла Нестеренко Марина Леонідівна – провідний економіст планово- економічної групи  КП «Харківські теплові мережі».

Давно забута, але дивовижна техніка «фріволіте голкою». У кожного учасника вийшла своя неповторна робота.

Виставку відвідали Голова Об’єднання Профспілок Харківської області  Тесленко С, А. і генеральний директор підприємства «Палаці праці» Ступак Л.А., які були просто вражені майстерністю авторів, унікальністю та розмаїттям  експонатів  і  гідно оцінили всі представлені роботи і подякували за яскраві позитивні  емоції.

Оцінювання робіт відбувалося з врахуванням цілої низки критеріїв, таких як  естетика і якість виконання, складність і оригінальність робіт.

Звичайно, членам журі було важно визначитись з переможцями, хоча до його складу увійшли авторитетні  фахівці. Зокрема, Матвейчук С.О – провідний  інспектор з організаційно-статутних питань Об’єднання Профспілок Харківської області – це грамотний і компетентний фахівець, яка добре розуміється в різних напрямках художній творчості і  внесла значний особистий внесок  в роботу журі.

Розглянувши та обговоривши виставкові експозиції та роботи, журі прийняло рішення дати призові місця всім учасникам, розбивши по номінаціям.

Всі учасники отримали грамоти та грошові призи.

 Члени журі та відвідувачі виставки висловили слова подяки організаторам за надану можливість познайомитися з творчістю талановитих людей. Побажали натхнення і в наступному році нових творчих перемог.

 

 Харківська обласна організація Профспілки