10 лютого поточного року в Миколаївській обласній організації Профспілки відбулось перше в новому році  засідання розширеної Президії.

          На порядку денному Президії була розглянута низка важливих питань, зокрема, про затвердження Плану основних заходів облорганізації Профспілки на 2021 рік, про виконання зобов’язань колективних договорів за 2020 рік та основні завдання колективно-договірної роботи на 2021 рік, про проведення урочистостей до професійного свята та інші.

          Голова обласної організації Профспілки Світлана Начинова проінформувала членів Президії та голів первинних профспілкових організацій про хід виконання колективних договорів в галузі за минулий рік та окреслила основні завдання колективно-договірної роботи на рік поточний. Підбиваючи підсумки роботи з колективно-договірного регулювання, вона підкреслила, що рівень охоплення колдоговорами на підприємствах, які входять до складу обласної організації галузевої Профспілки стабільний та складає 100 %.

В колдоговорах підприємств з’явилися більш вагомі зобов’язання Сторін соціального діалогу щодо встановлення працівникам пільг та компенсацій, не передбачених законодавством, зокрема, надання додаткових оплачуваних відпусток, надання компенсації працівникам, які знаходились на самоізоляції через  коронавірусну інфекцію та яким лікарняний оплачувався в 50-відсотковому розмірі незалежно від стажу роботи, надання безвідсоткових позик та ін.  Президією було зазначено, що завдяки послідовній та системній роботі профспілкових комітетів та обласної організації Профспілки в вирішенні питань захисту соціально-економічних інтересів членів профспілки 75 % підприємств, які входять до  складу обласної організації, використовують норми Галузевої угоди в повному обсязі.

          Президія облорганізації постановила провести в трудових колективах галузі  в І кварталі 2021 року збори або конференції по підведенню підсумків виконання зобов’язань колективних договорів за 2020 рік, укладанню нових або продовженню терміну дії раніше прийнятих колдоговорів. Підставою для прийняття такого рішення стало спільне  звернення голови облорганізації Профспілки з управлінням ЖКГ Миколаївської облдержадміністрації та департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради. 

Також президія заслухала інформацію голови облорганізації профспілки про проведення урочистостей, присвячених професійному святу – Дню працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення 16 березня в Миколаївському академічному українському театрі драми та музкомедії, затвердила графік проведення урочистих зборів на підприємствах галузі та визначила кандидатури для нагородження кращих працівників галузі та профспілкових активістів профспілковими нагородами всіх рівнів.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.