Голова Миколаївської обласної організації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Світлана Начинова  прийняла участь в засіданнях профспілкового комітету КП «Миколаївелектротранс», які відбулись 22 та 29 січня поточного року та  проходили з дотриманням всіх карантинних і протиепідемічних заходів.

На  порядку  денному засідань була розглянута низка важливих питань, зокрема, вибори нового голови профкому  зв’язку зі звільненням за власним бажанням голови виборного органуна підставі ст. 29 Статуту Профспілки, делегування до складу профспілкового комітету підприємства від структурного підрозділу, делегування до складу Президії облорганізації новобраного голови профкому, розгляд повідомлення адміністрації підприємства  щодо перерахунку заробітної плати працівникам з нового прожиткового мінімуму з 01.01.2021 р., про підготовку конференції трудового колективу  з питань  виконання Сторонами  зобов’язань колективного договору за 2020 рік, а також про ситуацію, яка склалась на підприємстві.

Члени профкому КП «Миколаївелектротранс» одноголосно зі свого складу обрали нового голову виборного органу Миколу Копійку  та делегували його до складу Президії обласної організації Профспілки.

29 січня профспілковий комітет розглянув питання про ситуацію, яка склалась в колективі  після інформації з інтернет-ресурсів щодо підписання колективного звернення від працівників підприємства до  Миколаївського міського голови. Голова профкому Микола Копійка наголосив на тому, що інформація, яка зазначається в так званому «Зверненні» не має підтвердження, а також проінформував присутніх про те, що жодний працівник підприємства не звертався до цехкомівта профкому підприємства з приводу порушення їх трудових і соціально-економічних прав та інтересів, окрім того, в жодному із структурних підрозділів підприємства не підіймалось питання щодо невиконання чи порушення умов діючого  колективного договору.    

 Члени профкому зазначили, що ситуацію на підприємстві розхитує П. Гарєєв, який не є працівником підприємства, а очолює первинну профспілкову організацію філії ПАТ «НСТУ» «Миколаївська регіональна дирекція», яка до КП «Миколаївелектротранс» не має ніякого відношення.

Голова облорганізації профспілки Світлана Начиновапроінформувала членів профкому про те, що норми  Галузевої угоди з Міністерством інфраструктури України,  підписаної ЦК профспілки,  виконуються на підприємстві в повному обсязі, працівники своєчасно отримують заробітну плату, що до облорганізації профспілки також не надходило жодного звернення від працівників КП «Миколаївелектротранс» про порушення їх трудових та соціально-економічних прав, та наголосила на тому, що свою роботу обласна галузева  організація профспілки здійснює виключно згідно Статуту Профспілки та норм діючого законодавства: Кодексу законів про працю України, Законів України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про соціальний діалог в Україні», «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та ін.

За підсумками засідання профкомітету його членами було підписано звернення, в якому відображена  реальна ситуація на підприємстві та заклик до  «недругів» не порушувати стабільну роботу комунального підприємства, вносячи дестабілізацію в роботі  колективу.