Семінар щодо вдосконалення організаційної структури місцевого самоврядування.

Проблеми, пов'язані з адміністративною реформою, із завершенням виборів до органів місцевого самоврядування залишаються далекими від розв’язання.

Відповідей, які б задовольнили профспілки, все ще немає на більшість запитань.

Прихід до органів місцевої влади нових людей, які мають приблизне уявлення про соціальне партнерство, місце і роль профспілок у суспільстві, вже сьогодні має наслідком небажані конфліктні ситуації.  

Враховуючи викладене, Голова Полтавської обласної організації Профспілки  Петро Латиш  взяв участь в онлайн-семінарі, проведеному облпрофрадою спільно з Полтавським регіональним офісом Програми U-LEAD з питань вдосконалення організаційної структури місцевого самоврядування в режимі відео конференції .

Семінар  відбувся за участю керівників Валерія Пухая та Ірини Балибіної, очільників та відповідальних працівників обласних організацій профспілок працівників держустанов, охорони здоров'я, освіти і науки, культури, АПК, лісового господарства, облпрофради.

Захід відбувся за участі Оксани Атаманюк  - соціального партнера,  начальника відділення Національної служби посередництва і примирення у Полтавській області.

Про конкретні аспекти співпраці йшлося у розлогих виступах і коментарях радника Офісу з муніципальних питань та управління  Геннадія Фасія, радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування Володимира Божка.

Учасники відео конференції домовилися про постійну координацію діяльності і проведення наступного навчання найближчим часом.