13 листопада поточного року Миколаївська облорганізація Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення провела перше засідання президії з дотриманням  карантинних  та протиепідеміологічних норм.

            Відповідно до порядку денного,  президією була розглянута низка важливих питань, зокрема:

  • про розгляд пропозицій до Статуту Профспілки;
  • про проведення обласних галузевих оглядів-конкурсів на кращу інформаційну роботу в Профспілці та на краще санітарно-побутове приміщення;
  • про проведення обласного конкурсу на кращий колективний договір;
  • про передплату на профспілкові видання, та ін.

         По першому питанню порядку денного голова облорганізації профспілки Світлана Начинова проінформувала членів президії та голів профкомів, запрошених на її засідання, про хід та результати VІІ з’їзду ЦК Профспілки України, про внесення змін та доповнень до Статуту Профспілки, а  також запропонувала розглянути та обговорити зміни  до ст. 23 Статуту  «Порядок скликання та проведення зборів, конференцій первинної, об’єднаної  Первинної організації Профспілки».

         При розгляді наступного питання  порядку денного Світлана Начинова наголосила на тому, що одним із принципів діяльності Профспілки є гласність в роботі всіх органів щодо захисту професійних, трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан, про що профоргани повинні систематично інформувати членів профспілки. З метою посилення інформаційної роботи в членських профспілкових організаціях та її наочного відображення, розширення інформаційної відкритості, формування позитивного іміджу галузевої Профспілки президією було прийнято рішення про проведення щорічного огляду-конкурсу на кращу організацію інформаційної роботи в Профспілці 27  листопада поточного року.  

          Щорічно для активізації громадського контролю за станом умов праці та побуту на виробництві, виконанням зобов’язань розділів   колективних договорів з охорони праці   облорганізація Профспілки проводить обласний огляд-конкурс на краще санітарно-побутове приміщення.

Члени президії одноголосно проголосували за проведення конкурсу, який буде проходити в два етапи: перший етап – серед підрозділів підприємств, другий, заключний етап  - серед підприємств галузі – 18 грудня 2020 року.

 

         Миколаївська обласна організація Профспілки, профспілкові комітети галузі послідовно проводять роботу щодо вдосконалення соціального діалогу з роботодавцями, галузевими органами державної влади та місцевого самоврядування. Через колдоговори профкоми вирішують питання стабілізації виробництва, економічного розвитку трудових колективів, збільшення рівня оплати праці, своєчасної її виплати, введення додаткових пільг і гарантій, здійснюються заходи щодо оздоровлення і відпочинку членів профспілки. Членами президії було підтримано рішення про організацію та проведення конкурсу на кращий колективний договір. Враховуючи, що такий конкурс в галузі  буде проводитися вперше, президія облорганізації  затвердила Положення про його проведення, склад конкурсної комісії  та показники для визначення переможців.

         Голова облорганізації Профспілки С. Начинова довела до відома членів президії про початок передплати на центральні профспілкові видання 2021 року, які активно працюють задля наближення оперативної профспілкової інформації безпосередньо до первинних організацій, профспілкових кадрів і активу на місцях, членів профспілок.

         Після обговорення по всіх питаннях порядку денного були прийняті відповідні постанови.