8 жовтня 2020 року Харківська обласна організація Профспілки провела засідання Президії.

Одним з основних питань  Порядку денного стало питання щодо готовності  підприємств житлово-комунального господарства  до роботи в осінньо-зимовий період  2020-21 років.

Крім членів Президії, у її роботі  взяли участь і запрошені гості.

Відкрила засідання  Голова обласної організації  Профспілки Лариса Успенська.

Голова комісії з охорони праці обласної організації Профспілки  Анна Алтухова ознайомила присутніх з інформацією щодо  готовності  конкретних галузевих підприємств  до роботи  в осінньо-зимовий період, зробивши акцент на основних показниках  та виявлених проблемах.

Заступник генерального директора  КП «Харківські теплові мережі»  А.В.  Ганженко більш детально розповів про заходи, які вживаються для вирішення  проблемних питань, а також окремо торкнувся надважливої теми -  заборгованості  по виплаті заробітної плати,  яка існує на підприємстві, та строках  її погашення.

 Зауважимо, що не тільки КП «Харківські теплові мережі», але і інші  підприємства, які забезпечують місто  і область теплом, знаходяться  у складному фінансовому стані. Актуальним  для  підприємств теплоенергетики   залишається питання періодичного виникнення заборгованості по заробітній платі. Ситуація ускладнюється і тим, що  на сьогодні підприємства знаходяться на завершальному етапі  підготовки  до роботи в осінньо-зимовий період і готуються до старту опалювального сезону в країні.

А це означає не тільки  створення необхідних технічних умов на підприємствах, але і забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами колективного та індивідуального захисту. На жаль,  існуючого фінансування вкрай недостатньо.

Враховуючи викладене,  Президії Харківської обласної організації Профспілки  прийняла постанову  щодо невідкладних заходів по завершенню робіт по підготовці  галузевих  підприємств   до роботи  в осінньо-зимовий період  і повному погашенню заборгованості із заробітної плати.

Керівникам підприємств і профкомам рекомендовано  приділити належну увагу  безпеці праці та побуту працівників, придбанню  зимового взуття і спецодягу, обладнанню  спеціалізованих  місць  харчування, сушки одягу тощо.

  Дану постанову було направлено  для реагування керівникам галузевих підприємств, Департаменту  житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу і іншим компетентним органам.

Під час засідання також були розглянуті інші питання  Порядку денного .

З усіх питань були прийняті відповідні постанови.

Президії пройшла  з суровим дотриманням карантинних  та протиепідеміологічних норм.