Відповідаємо викликам часу !

 Символічно, але так співпало , що напередодні Дня Профспілок України в день Віри,  Надії та Любові 30 вересня 2020 року , Харківська обласна організація Профспілки  провела виїзний семінар на території Арт-заводу «Механіка». В заході взяли участь 43 члена профактиву та голови первинних профспілкових організацій  таких підприємств, як КП «Харківводоканал», КП «Харківські теплові мережі», КП «Харківблагоустрій», КП «ШЛЯХРЕМБУД», КП «Жилкомсервіс», КП «Зміїв-сервіс», КП «Ритуал», КП «КВЗК», КП «МКПВ», КП «Міськсвітло», ППО «Співдружність» та інші. 

 Виїзний семінар  на відкритому повітрі з дотриманням карантинних обмежувальних заходів був проведений у два етапи.

 На першому етапі профактиву була запропонована тема, присвячена Всесвітньому Дню дій за гідну працю. Відкрила семінар Голова Харківської обласної організації Профспілки Успенська Л.Г.

 Завідуюча з правових питань Алтухова А.А. проінформувала слухачів  щодо  історії зародження та створення профспілок в Україні; ознайомила  з актуальними викликами часу, це і  питання захисту працівників, забезпечення гідного рівня життя та  створення безпечних умов праці; захист спілчан в соціально-економічних питаннях та збереження трудових прав в Україні з дотримання рекомендацій МОП.

 Другий етап семінару проходив на зеленій галявині, в зручній обстановці,  за столами. 

Обов’язковою стороною заходу були профспілкова  атрибутика та символіка  галузевої Профспілки.

 Перед аудиторією виступила Голова Профспілки Успенська Л.Г., та спеціалісти Харківської обласної організації Профспілки: завідуюча організаційним відділом Дубовик В.І., завідуюча відділом соціально-економічного захисту трудящих Ковальова Н.Д., головний бухгалтер  Лубенцова Л.М.

 Тематика семінару була присвячена питанням звітно-виборної кампанії Профспілки та підведенню її підсумків, питанням діловодства, святкуванню Дню профспілок України, мінімальним соціальним стандартам згідно проекту Держбюджету-2021р., питанням охорони праці та фінансовим питанням.

 Всі учасники заходу були забезпечені профспілковою літературою та тематичними матеріалами для того, щоб надалі в своїй роботі використовувати набуті матеріали та знання в спілкуванні з членами Профспілки у трудових колективах.

 Проведенню семінару не завадив сильний вітер та прохолодна погода. А організатори цього заходу заздалегідь подбали про теплі пледи для учасників заходу. 

Було підтримано звернення роботодавців Харківського регіону до Президента України, Кабінету Міністрів України  та Голови ВРУ щодо питання підтримки машинобудівної галузі у Харківському регіоні.

Семінар закінчився ланчем та пішою екскурсією по закладу з метою подальшої співпраці обох сторін, можливою організацією  відпочинку спілчан та членів їхніх родин.

Харківська обласна організація Профспілки і в подальшій своїй діяльності буде послідовно відстоювати законні права людини праці на гідний  рівень життя та добробут членів Профспілки, незважаючи на  сучасні виклики часу та пандемію  COVID-19, виконуючи статутні завдання задля забезпечення соціально-економічного захисту трудящих та інформування їх про діяльність Профспілок.

  

 Завідуюча організаційним відділом  Харківської обласної організації Профспілки  В.І. Дубовик