Запорізький профактив працює та навчається

24 вересня 2020 року  фахівцями Запорізької облорганізації галузевої Профспілки проведено семінар на тему «Організаційна та фінансова робота в первинних організаціях Профспілки», в якому взяли участь 28 представників первинок, делегованих до складу знов обраного обласного комітету Профспілки та ревізійної комісії облорганізації.

Навчанню, організованому, з дотриманням карантинних застережень, на відкритому обладнаному майданчику на березі Дніпра, передували розширене засідання президії та пленум. На обговорення виборних органів облорганізації Профспілки виносились наступні питання:

  • Про розподіл обов’язків між членами президії обкому профспілки;
  • Про підсумки роботи з оздоровлення та відпочинку трудящих та дітей влітку 2020 року;
  • Про виконання первинками статутних вимог з фінансових питань та ведення діловодства;
  • Про забезпечення виконання рішень, критичних зауважень і пропозицій делегатів XXI конференції Запорізької обласної організації галузевої профспілки;
  • Про формування постійних комісій обкому профспілки та інші.

Тож методичні матеріали довідника «Організаційна та фінансова робота в первинних організаціях Профспілки», підготовлені фахівцями обкому Профспілки, наклались на сприятливе практичне підгрунтя. Водночас дружня атмосфера і бажання поділитися досвідом, сприяли успішному проведенню запланованого навчального заходу.

Відкрила семінар голова облорганізації Алла Малигіна.

Вона звернула увагу, що дана добірка, окрім стислої інформації щодо шляхів реалізації статутних завдань із організаційно-фінансової роботи у первинці, містить зразки профспілкових документів, за ведення яких її керівники несуть персональну відповідальність. Для зручності користування - зазначені зразки направлені в кожну первинку й в електронному варіанті. Голова облорганізації поінформувала присутніх про подальшу тематику запланованих навчальних заходів для профактиву і побажала отримані на семінарі знання та практичні навички ширше застосовувати у повсякденній профспілковій роботі.

 

Головний бухгалтер обкому профспілки Валентина Холод більш детально зупинилась на особливостях формування кошторисів профорганізацій та положень про цільове використання коштів, а також прокоментувала вимоги щодо оформлення бухгалтерських документів.

Про порядок ведення обліку членів первинної організації Профспілки, планування роботи профкому, ведення протоколів, інші тонкощі оргроботи розповіла завідуюча профільним відділом Тетяна Солодовнікова.

       

Організатори семінару не тільки відповіли на запитання його учасників, «озброїли» їх методичними матеріалами, але й надали слово досвідченим спілчанам, які успішно вирішують статутні завдання.

По закінченню профспілкових заходів, переможці обласного етапу Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення дітей влітку 2020 року та сімейного відпочинку були нагороджені Почесними грамотами ЦК галузевої Профспілки та Запорізької облорганізації профспілки, грошовими виплатами.