Засідання Президії Миколаївської обласної організації Профспілки

         10 липня 2020 року  в  Миколаївській облорганізації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення відбулось чергове розширене засідання Президії з дотриманням усіх вимог карантину, введеного для запобігання поширенню корона вірусу COVID-19 (проведення температурного скринінгу, застосування антисептиків та  захисних масок, дотриманням соціальної дистанції 1,5 метри  між особами).

 Відповідно до порядку денного було розглянуто цілу  низку важливих питань, зокрема, про хід та особливості звітно-виборної кампанії в первинних організаціях Профспілки, про позицію профспілок щодо законопроєктів № 2681, № 2708, про прийняття до складу облорганізації Профспілки нової первинної профспілкової організації, про проведення спортивно-масових змагань «Веселі старти» та ін.

По першому питанню порядку денного голова облорганізації Профспілки Світлана Начинова нагадала присутнім про те, що через введення КМУ певних обмежень, пов’язаних з розповсюдженням коронавірусної  інфекції COVID-19, більшість первинних профспілкових організацій не змогли провести звітно-виборні збори (конференції), заплановані на березень-червень.

Станом на 01.03.2020 р. звіти та вибори  відбулися на 40 % первинних профспілкових організаціях галузі. Президія прийняла постанову, якою доручила первинним профспілковим організаціям та облорганізації Профспілки продовжити підготовчу роботу звітно-виборних зборів (конференцій) і ХХІ обласної конференції Профспілки, а  також затвердила оновлений графік їх проведення.

При розгляді питання щодо позиції профспілок відносно законопроєктів № 2681, № 2708 Світлана Начинова зауважила, що влада не дослухається до пропозицій профспілок про конструктивну співпрацю і продовжує ігнорувати трудові колективи та людей праці, що змушує профспілки переходити до активних дій в рамках діючого законодавства.

З метою реагування на антиконституційні дії провладної більшості ФПУ та її членські організації розгорнули роботу щодо недопущення прийняття законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників та профспілок. 30 червня 2020 року в м. Києві та регіонах України профспілки провели попереджувальні вуличні мирні пікети, в яких взяла  участь і Миколаївська облорганізація Профспілки.

Президія прийняла постанову, якою затвердила звернення до Голови Верховної Ради України  щодо законопрєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» реєстраційний № 2681 та прийняла рішення прийняти участь у протестних діях, організованих ФПУ, у разі ігнорування пропозицій профспілок.

Президія облорганізації Профспілки одноголосно проголосувала  про прийняття до складу галузевої профспілки новоствореної первинної профспілкової організації комунального підприємства «Добробут» м. Баштанка.

Голова облорганізації Профспілки Світлана Начинова запропонувала  напередодні Дня Незалежності України  провести спортивно-масові змагання «Веселі старти» для сімей працівників галузі, відпочиваючих в пансіонаті відпочинку «Берізка». Було наголошено на тому, що  змагання  будуть проходити на свіжому повітрі та з обов’язковим  дотриманням всіх карантинних.

Президією була підтримана пропозиція голови облорганізації Профспілки та було прийнято рішення про проведення «Веселих стартів» 21 серпня поточного року.

По всіх питаннях порядку денного були прийняті відповідні постанови.