Працівники тролейбусного парку зможуть отримати зарплату, – рішення сесії , на якій депутати міськради проголосували за перерозподіл коштів тролейбусникам

 

29 мільйонів гривень перерозподілили депутати на фінансову підтримку КП «Черкасиелектротранс»у, що дозволить підприємству профінансувати заробітну плату, погасити борги по електроенергії та покрити інші поточні витрати. Ці кошти забрали з компенсації за пільгове перевезення, оскільки за час карантину таке перевезення  не здійснювалися, а містом тролейбуси курсували спецрейсом, які перевозили медпрацівників і працівників стратегічно важливих для функціонування міста підприємств. За оцінкою голови профкому, цих коштів має вистачити до кінця вересня. Натомість Сергій Отрешко, керівник управління вуличної інфраструктури, відзначив, що за оцінкою департаменту ЖКГ — грошей вистачить до кінця року.

У свою чергу, заступник директора КП «Черкасиелектротранс» Тарас Хвиль відзначив, що наразі у них дуже мала виручка, тож із власних надходжень покривати витрати вони не можуть:

- Якщо раніше у нас виручка в день була від 50 до 80 тисяч гривень, то зараз нашкрібаємо ледь 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, понад два місяці 420 працівників КП «Черкасиелектротранс» не отримують заробітну плату. За інформацією голови профкому КП «Черкасиелектротранс» Лідії Бут, наразі заборгованість по зарплаті за квітень і травень становить 5 млн. грн. ,а з податками – 8 млн. грн.,  за електроенергію – 2 млн. грн. За її словами, щоб владнати ситуацію, депутатам лише потрібно на сесії міської ради проголосувати за зміну їх цільового призначення.

Перед прийняттям рішенням серед депутатів відбулося бурхливе обговорення, адже депутати висловили незадоволення тим, що питання виплати заборгованої заробітної плати працівникам КП«Черкасиелектротранс» виникає постійно. Присутні у сесійному залі голова Черкаської обласної організації Профспілки Анашкевич І.В., голова профкому Бут Л.І. та профспілковий актив , після першого голосування, під час якого за прийняття рішення не хватило 1 голосу, зуміли переконати депутатів , які голосували «проти», про необхідність позитивного вирішення питання саме на цій сесії і до «літніх депутатських канікул». Оголошена головою міськради А.Бондаренко перерва в засіданні,  і проведена роботи з депутатами  дала позитивний результат.

Рішення ,  яке розблокувала рух коштів для КП "Черкасиелектротранс" підтримали 27 депутатів із 30 присутніх у залі.