ТУРБОТА про ВЕТЕРАНІВ - НАШ ОБОВ'ЯЗОК

 Важким випробуванням для нашого народу стала Велика Вітчизняна війна. Сьогодення неможливе без минулого, і, попри те, що ми святкуємо вже 75 річницю Перемоги, незабутнє і невимовне горе, яке переніс наш народ в ті вогняні роки.

 Чим далі відносить нас час від переможного травня 45-го, тим менше залишається тих, хто пройшов важкими військовими дорогами і завоював цю перемогу. Тепер це вже історія - друга світова війна для всього світу і Велика Вітчизняна для нас. Але непідвладний час для переможців, які відстояли у боях свободу, честь і незалежність Батьківщини, очистили рідну землю і Пів-Європи від «коричневої чуми» житиме вічно.

 Пам'ять війни - це пам'ять серця. Цю пам'ять несуть у вічність нові покоління, низько схиляючись в шані перед своїми батьками і дідами, живими і мертвими, перед усіма солдатами Великої Вітчизняної війни.

Вільна і незалежна України сьогодні стала кращим пам'ятником усім воїнам, які піднімалися в атаку на ворога, проливаючи кров за рідну землю.

            Спілкуючись з ветеранами, а їх у нас в галузі немало, ми знаємо, як досі тривожать їх серця спогади про тих, тепер уже далеких військових днях, і що знадобиться не один день і не один місяць, щоб перегорнути сторінки історії і згадати все про бойову і трудову молодість. Адже перемога кувалася не лише на фронті, але і в тилу. Про це розповідали «Діти війни» напередодні свята голові обкому профспілки Демідовій А. І., яка в телефонному режимі привітала усіх ветеранів. Президія обкому профспілки також прийняла рішення про виплату кожному ветеранові галузі по 500 грн. Серед ветеранів є 2 колишні члени ЦК профспілки – Суділовська Тамара Федотівна та Орлова Ліна Георгіївна.

            Так складається, що і сьогодні ми живемо в нестабільний час. Соціальний захист населення, а особливо людей похилого віку, що пройшли через роки війни, залишається ще недостатнім. Сьогодні наш святий обов'язок потурбуватися про тих, хто пройшов вогняними дорогами війни, про тих, хто нелюдською працею в тилу забезпечував фронт технікою, зброєю, одягом і хлібом. Про кожного з них, що живуть поряд з нами.

            Тому обласна профспілкова організація і підприємства нашої галузі прагнуть забезпечити постійну турботу і підтримку ветеранам і дітям війни, оточити їх теплом і повагою. Їм постійно виділяється матеріальна і моральна підтримка, допомога в рішенні насущних проблем, надаються набори продуктів харчування та ін. Традиційно вже  впродовж багатьох років проводиться вшановування ветеранів галузі на таких підприємствах, як: КП «Криворіжтепломережа», КП «Теплоенерго», КП «Дніпроводоканал», КП «Дніпропетровський електротранспорт», Жовтоводські ПЖРЕО, і водоканал«,  підприємства галузі мм..Кривого Рогу, Нікополя, Кам.янського, Новмосковська і багато ін. В цілому по галузі поздоровлення отримало близько 1000 чол.

            Багато що змінилося в нашому житті останніми роками. Зникали і утворювалися держави, вчорашні недруги ставали партнерами, в календарях замість старих, з'явилися нові свята.

            Але день Великої Перемоги - це не просто календарна дата, це свято, яке живе в наших серцях і тому назавжди залишиться всенародним.

            Фронтовими подвигами і самовідданою працею в роки Великої Вітчизняної війни відрізнялися наші ветерани. Ми у свою чергу, прагнемо зробити все, щоб захистити права працівників галузі  на працю і відпочинок, вирішувати економічні і соціальні проблеми підприємств галузі, конкретними справами забезпечувати завтрашній день.

            Низький уклін і найтепліші слова вдячності усім учасникам війни, які принесли нам щастя великої Перемоги. Міцного здоров'я, миру і благополуччя на довгі роки вам, вашим дітям і онукам.

 

Голова Дніпропетровської обласної Профспілки Анастасія Демідова