У Черкасах з резервного фонду виділять ще близько 5 млн грн. на закупівлю дезінфекційних засобів.

Виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив рішення доручити департаменту фінансової політики і департаменту економіки та розвитку підготувати пропозиції для прийняття рішення про виділення коштів з резервного фонду міського бюджету в сумі 5 040 000 грн. департаменту ЖКГ на закупівлю дезінфекційних засобів.

Раніше міська влада вже закуповувала 3000 літрів деззасобів на суму  1 200 тис.грн., які були роздані комунальним підприємствам Черкас.
«Як бачимо, дезінфекція у Черкасах приносить свої позитивні плоди. Адже у місті Черкаси рівень захворюваності на коронавірус набагато нижчий, ніж, наприклад, у Кам’янці.

В управлінні цивільного захисту Черкаської міської ради зазначають, що засіб «Антихлор Люкс», який вже використовується у Черкасах, є абсолютно безпечним. Він розводиться водою у співвідношенні 1 літр на 500 або 1000 літрів води, тож 12 тис. літрів засобу, який планується придбати, вистачить, у разі необхідності, для обробки під’їздів у Черкасах до кінця літа.

КП " Черкасиводоканал ".

Засувки на мережах водопостачання та водовідведення оперативно замінено.

28 квітня працівники КП "Черкасиводоканал" за 3 години провели заміну запірної арматури на водоводі по вул. Вербовецького, від вул. Гоголя до вул. Ільїна. Необхідність таких робіт виникла через довготривалу роботу засувок в камерах водоводу.

 

 – Ремонт запірної арматури проводимо згідно з графіком планово-попереджувальних робіт, – зазначає начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення Василь Литвиненко. – 8 чавунних засувок на водоводі діаметром 400 мм замінено на засувки типу "батерфляй" діаметром від 150 мм до 500 мм.

 

Для виконання цих робіт було залучено максимальну кількість ремонтних бригад, екскаваторів, вантажопіднімальну техніку. Старі ж засувки доставлено на підприємство для ремонту або розбору на запчастини, які в подальшому використовуватимуть для заміни пошкоджених частин на мережах водопостачання та водовідведення.

 

 

 

 

 

У Каневі комунальники обробляють антисептиком зупинки та дитячі майданчики (фото)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Превентивні заходи із обробки антисептиком зупинок громадського транспорту, дитячих та спортивних майданчиків проводять працівники канівського комунального підприємства «Місто».

 

Днями для цього було придбано спеціальний антисептичний засіб, яким обробляються всі зупинки громадського транспорту в місті, а також дитячі та спортивні майданчики і навіть лавки в парку.

Незважаючи на встановлений карантин, містяни все одно виходять на вулицю, адже багато хто їздить на роботу. Також люди виходять на набережну - вигуляти домашніх тварин та й самим прогулятися на свіжому повітрі. Для цього комунальники проводять відповідні антисептичні заходи і в місцях відпочинку двічі на тиждень.