Робота в умовах пандемії COVID-19.

Загроза поширення коронавірусної інфекції внесла суттєві корективи в життя нашої країни та її громадян. Цей вплив вже відчули на собі всі сфери народного господарства та бізнесу, не виключенням стало і житлово-комунальне господарство.

Однією з важливих умов подолання пандемії, є стабільне та безперервне надання комунальних послуг з водо -, теплопостачання та водовідведення промислового комплексу, соціальної сфери, прибирання вулиць та прибудинкових територій, вивезення сміття, організація поховань, перевезення пасажирів тощо.

Тож нині робота первинних профспілкових організацій житлово-комунальної галузі переважно зосереджена на питаннях виконання колективних договорів, особливо, що стосується питань організації та забезпеченні заходів з охорони праці та санітарної гігієни; організації трудового законодавства в період карантину, зокрема, оплати праці дистанційної роботи, оформлення відповідних відпусток, уникнення простою, а також збереження трудових колективів - працівники яких, наразі, працюють з ризиком для свого життя і здоров’я.

Київська обласна організація Профспілки в цих надскладних умовах, тримає на контролі всі питання щодо соціального захисту працівників галузі. Надаються правові консультації. В соціальних мережах триває обмін інформацією з нагальних питань діяльності профспілки, підтримки один одного.

До первинних і територіальних організацій доводиться вся необхідна інформація через електроні носії та соціальні мережі .

 Київська обласна організація  Профспілки звернулася до тимчасово виконуючого обов’язки Голови Київської обласної  державної адміністрації  Володіна В.Г, та голови Київської обласної ради Профспілок Кононенка В.Ф  з проханням щодо виділення додаткових коштів підприємствам ЖКГ Київської області для встановлення додаткової оплати двірникам, які здійснюють обслуговування житлових будинків та працівникам, які вивозять побутові відходи.

Київська обласна організація Профспілки прикладає максимум зусиль  в межах своєї компетентності та можливостей для спільного подолання проблем спричинених пандемією.